DISTRIBUIȚI

CERCETAȚI PENTRU COMITEREA MAI MULTOR INFRACȚIUNI DE FURT

La data de 28 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au identificat doi tineri, de 18 ani, și un minor, de 13 ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat.
Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – iunie 2020, prin forțarea ușilor sau ferestrelor, aceștia ar fi pătruns în cinci imobile nelocuite, de pe raza comunelor Tudor Vladimirescu și Ivești, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice (bormașini, flexuri, mașini de tuns iarba).
În cadrul activităților de cercetare penală din dosare, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare în localitățile Tudor Vladimirescu și Independența, ocazie cu care au găsit o parte din bunurile sustrase.
Unul dintre prezumtivii autori a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
În continuare, polițiștii efectuează activități pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei persoane.

***

La data de 28 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Galați au identificat prezumtivul autor al unei infracțiuni de furt, comisă, în data de 10.07.2020, în incinta unei farmacii, de pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Galați.
Este vorba despre un tânăr, de 23 de ani, din municipiul Galați, care ar fi profitat de neatenție victimei și i-ar fi sustras un telefon, în valoare de 1 500 de lei.

Din cercetări a reieșit că tânărul ar mai fi comis alte două furturi, din incinta a două restaurante, în zilele de 30.06.2020 și 07.07.2020, folosind același mod de operare.
Persoana în cauză se sustrăgea cercetărilor, dar a fost depistată de polițiști, în cursul zilei de ieri, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Galați. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bicicleta în cauză ar fi fost sustrasă, în noaptea de 27/28 iulie a.c., dintr-un imobil situat pe strada Tecuci.
Prejudiciul, în valoare de 10 500 de lei, creat prin săvârșirea tuturor faptelor, a fost recuperat parțial, iar tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, umând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

DEPISTAT LA VOLAN, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI CU PERMISUL REȚINUT

La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 21.50, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada Oțelarilor, fiind oprit în trafic, de polițiști, pentru control.
Cu ocazia verificării documentelor, s-a constatat că bărbatul posedă permis de conducere dar, în bazele de date, figurează ca fiind reținut.
Mai mult, fiind testat alcoolscopic, acesta a prezentat valoarea de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.