DISTRIBUIȚI

URMĂRIT NAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI
La data de 05 august a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat, pe raza municipiului Galați, un bărbat, de 55 de ani, din aceeași localitate, urmărit național, pe numele căruia Tribunalul Galați a emis, în data de 24.07.2020, mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.
Bărbatul, condamnat la 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Galați, în vederea executării pedepsei.
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA FĂRĂ PERMIS A UNUI MOPED NEÎNMATRICULAT
La data de 05 august a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic, pe o stradă din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, un moped condus de un tânăr, de 25 de ani. Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, s-a constatat că mopedul nu are aplicate plăcuțe de înmatriculare, astfel încât, în cauză, a fost întocmit dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
MINORĂ ACCIDENTATĂ ÎN TIMP CE TRAVERSA NEREGULAMENTAR
La data de 04 august a.c., pe strada Iasomiei, din municipiul Galați, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea ușoară a unei minore, în vârstă de 3 ani. Din verificările polițiștilor, a reieșit că aceasta ar fi traversat strada prin loc nepermis, în fugă și fără să se asigure, fiind acroșată de un autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 41 de ani. Victima nu a necesitat transportarea la spital. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI EFECTUÂND, FĂRĂ DREPT, TRANSPORT DE PERSOANE ȘI DE MARFĂ
Polițiștii gălățeni au aplicat sancțiuni contravenționale și au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare pentru 3 autovehicule, după ce conducătorii auto ai acestora au fost depistați efectuând transport de persoane și de marfă, fără autorizație. La data de 05 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Galați au depistat, în trafic, la intersecția D.N.. 26 cu D.J. 242, două autoutilitare ai căror conducători auto efectuau transport de persoane contra cost, fără autorizație de transport. În interiorul celor două autovehicule, destinate transportului de marfă, polițiștii au identificat 40, respectiv 7 persoane. Polițiștii au aplicat celor doi conducători auto sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2000 de lei, reținând totodată, plăcuțele și certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor și dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora, pe o perioadă de 6 luni. De asemenea, 11 persoane depistate într-una dintre autoutilitare, și care nu purtau mască, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare. În dimineața aceleiași zile, în jurul orei 07.00, pe D.N. 26, în comuna Vânători, polițiștii au depistat, la volanul unui autovehicul, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Galați, care efectua transport de material lemnos, fără a deține licență de transport sau copie conform după acest document. Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 9000 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autoutilitarei, pentru o perioadă de 6 luni.