DISTRIBUIȚI

CERCETAT PENTRU FURT ÎN SCOP DE FOLOSINȚĂ ȘI CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 31 august a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Postului de Poliție Oancea au fost sesizați de un bărbat, din localitate, cu privire la faptul că, în noaptea de 30/31.08.2020, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat în dreptul locuinței sale.
În urma cercetărilor și activităților investigative, polițiștii au găsit autoturismul în cauză pe D.J. 242E, la aproximativ 3 km de localitatea Oancea, în afara părții carosabile. Totodată, au stabilit că, în noaptea respectivă, în jurul orei 03.00, un tânăr, de 20 de ani, ar fi sustras autoturismul pe care l-ar fi condus pe drumurile comunale și pe D.J. 242E, abandonându-l, în cele din urmă, pe câmp, la aproximativ 10 m de drumul mai sus menționat. Din verificări a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Ca urmare, acesta este cercetat acum, atât pentru furt în scop de folosință, cât și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

ACCIDENTAT PE TRECEREA DE PIETONI

La data de 31 august a.c., ora 20.40, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin numărul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Drumul de Centură, din municipiul Galați, soldat cu rănirea unui pieton.

Din primele verificări făcute de polițiștii sosiți la fața locului, a reieșit că victima, un adolescent, de 16 ani, ar fi fost surprins și accidentat de un autoturism, în timp ce traversa strada mai sus menționată, regulamentar, pe marcajul pietonal. Minorul a suferit mai multe leziuni pentru care a necesitat internarea în spital.
Conducătorul auto implicat în accident, un bărbat, de 67 de ani, din municipiul Galați, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI ÎN TRAFIC, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 31 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat, în trafic, pe raza comunei Pechea, doi conducători auto aflați la volan, sub influența alcoolului.
Primul dintre aceștia, un bărbat, de 47 de ani, a fost depistat, în jurul orei 18.20, conducând autoturismul pe strada Gorunului, din localitate, rezultatul testării alcoolscopice indicând valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La scurt timp, pe aceeași stradă, polițiștii au depistat, la volanul altui autoturism, un tânăr, de 25 de ani, care a prezentat la testarea alcoolscopică valoarea de 0,51 m/l alcool pur în aerul expirat.
Ambilor conducători auto le-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, și le-au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În aceeași zi, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe Bulevardul Siderurgiștilor, din municipiul Galați, un autoturism, bărbatul aflat la volanul acestuia emanând halenă alcoolică. Pentru a stabili dacă acesta a consumat băuturi alcoolice, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
EVENIMENTE RUTIERE

La data de 30 august a.c., în jurul orei 23.45, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la faptul că, pe D.E. 581, pe raza comunei Cosmești, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea a șase persoane.
La fața locului, după primele verificări, s-a stabilit că un tânăr, de 20 de ani, care conducea autoturismul pe drumul mai sus menționat, nu ar fi păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa și ar fi intrat în impact cu acesta.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a șase persoane, din ambele autoturisme, care nu au necesitat însă internarea în spital.
Cei doi conducători auto implicați au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 30 august a.c., ora 23.05, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că o persoană care pare a fi sub influența alcoolului, conduce un autoturism pe străzile comunei Tulucești.
Polițiștii au depistat, în scurt timp, autoturismul respectiv, pe strada Caisului, iar la volanul acestuia au identificat o femeie, de 46 de ani, din comuna Tulucești.

La testarea alcoolscopică, aceasta a prezentat valoarea de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, find condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 30 august a.c., în jurul orei 22.30, un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Galați, aflat la volanul unui autoturism, pe strada Gării, din localitate, a provocat un incident rutier, efectuând manevra de mers înapoi și acroșând un autoturism parcat.
Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere și ar fi fost în stare de ebrietate. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.
El este cercetat acum pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

***

La data de 30 august a.c., în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Henri Coandă, din municipiul Galați, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, din localitate.
La controlul documentelor, bărbatul a prezentat polițiștilor permisul de conducere categoria B, dar, ca urmare a verificărilor făcute în bazele de date, s-a constatat că acesta figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea continuării verificărilor, întocmind totodată, dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***

Pentru comiterea aceleiași infracțiuni este cercetat și un bărbat, de 41 de ani, depistat de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, la volanul unui autoturism, pe D.C. 88, în comuna Brăhășești.
Și în cazul acestuia, în urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat că figurează ca având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.