DISTRIBUIȚI

GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN CAMĂTĂ ȘI ȘANTAJ, DESTRUCTURAT

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați efectuează activități într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și șantaj.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați acționează în vederea destructurării unei grupări bănuite de camătă și șantaj.

În cadrul acțiunii, vor fi puse în executare 10 mandate de percheziție domiciliară și mai multe mandate de aducere.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2011, gruparea, constituită din șapte membri, ar fi oferit împrumuturi către diverse persoane fizice și juridice, pentru care au pretins sume de bani importante cu titlu de dobândă.

Pentru a obliga victimele să plătescă acești bani, membrii grupării ar fi apelat la amenințări și șantaj și ar fi reușit să obțină, în acest fel, aproximativ 1.445.000 lei și 110.000 euro.

Polițiștii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, continuă activitățile investigative pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele și pentru probarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 10 noiembrie a.c., ora 09.00, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Elena Doamna, din municipiul Tecuci, accident soldat cu rănirea unei persoane.
La fața locului, polițiștii au constatat că victima, o femeie, de 78 de ani, a fost acroșată de un autoturism, condus de un bărbat, de 49 de ani, în timp ce traversa strada mai sus menționată, prin loc nesemnalizat.
Femeia a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, polițiștii întocmind, în cauză, dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 23.20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în trafic, la volanul autoturismului, un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Tecuci, despre care au constatat că emana halenă alcoolică.
Bărbatul, care circula cu autoturismul pe strada 1 Decembrie 1918, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolul