DISTRIBUIȚI

DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 13.11.2020, în jurul orei 01:40, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați, în timp ce executau serviciul de patrulare pe strada 1 Decembrie 1918, au depistat în trafic, în urma unui control de rutină, pe un tânăr în vârstă de 22 ani, din municipiul Galaţi, care conducea un autoturism emanând puternic halenă alcoolică.
În urma testării cu aparatul alcooltest tip Drager a rezultat o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel depistat a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenta „Sfântul Apostol Andrei” Galați, unde i-au fost recoltate 2 mostre biologice de sânge, la interval de 1 oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de catre polițiștii Secției 4 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 Cod Penal, cu autorul în stare de libertate.

***

URMĂRIT NAȚIONAL DEPISTAT

La data de 12.11.2020, în jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Tecuci – Biroul Investigații Criminale l-au identificat pe un bărbat în vârstă de 39 ani, din orașul Tulcea ce locuia fără forme legale în municipiul Tecuci și care fusese dat în urmărire la nivel național în baza unui mandat emis de către Judecătoria Ploiești prin care s-a dispus executarea pedepsei la 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Persoana în cauză a fost ulterior predată polițiștilor din cadrul Serviciul Investigaâii Criminale – Biroul Urmăriri, în vederea încarcerării în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.
***

VINDE ÎN SIGURANȚĂ

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 15 state, participă la campania internațională dedicată comercianților on-line ,,Vinde în siguranță”.
Activitatea vizează informarea comercianților on-line cu privire la cele mai bune măsuri de siguranță pe care le pot lua, în contextul viitoarelor campanii comerciale.
Pandemia COVID-19 a determinat și mai mulți consumatori să se orienteze spre comerțul on-line. Pentru companii, această tendință aduce atât provocări, cât și oportunități, dar însemnă și un risc mai mare de fraude cărora le pot cădea victime comercianții și cumpărătorii.
Campania din acest an se adresează comercianților care vând on-line – #SellSafe #VindeÎnSiguranță, ajutându-i să identifice mai bine fraudele pe platformele lor și să ia măsuri pentru a-și proteja afacerea și clienții împotriva acestor atacuri.

Cum să vă protejați afacerea în mediul on-line:
 Cunoașteți-vă produsul: unele produse sunt mai riscante la vânzare decât altele. De exemplu, vânzarea articolelor mici, ușor de revândut, care au deja cerere mare, este mai riscantă decât vânzarea articolelor concepute personal.
 Cunoașteți-vă clientul: dacă acceptați plăți cu cardul și expediați bunuri valoroase către clienții dumneavoastră, este bine să știți către cine trimiteți articolele.
 Stabiliți un mijloc de plată sigur: procesatorul dumneavoastră de carduri vă poate sfătui. Alegerea unui mijloc de plată sigur va limita riscul de fraudă.
 Utilizați un serviciu de livrare de încredere: alegeți o metodă de livrare unde puteți fi siguri de manevrarea profesionistă a mărfurilor dumneavoastră și gestionarea corectă a disputelor privind livrarea.