DISTRIBUIȚI

ORDIN DE PROTECȚIE PROVIZORIU, EMIS DE POLIȚIȘTI ÎNTR-O CAUZĂ DE VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE

La data de 06 ianuarie a.c., ora 08.10, polițiștii Postului de Poliție Cavadinești au fost sesizați prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea, în aceeași dimineață, a unui incident în care au fost implicați doi bărbați din orașul Berești, tată și fiu.
Din primele verificări efectuate de polițiști a rezultat că, pe fondul unui conflict izbucnit spontan, un bărbat de 35 ani și-a lovit tatăl, în vârstă de 60 ani, victima primind îngrijiri medicale de la un echipaj al ambulanței, dar refuzând transportarea la spital.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie și, totodată, au emis un ordin de protecție provizoriu, care prevede că agresorul este obligat să părăsească temporar locuința comună și trebuie să păstreze o distanță de minim 300 m, față de victimă.

ACCIDENT RUTIER SOLDAT CU RĂNIREA UNUI PIETON

La data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 10.40, pe D.J. 241A, în comuna Brăhășești, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
Primele verificări efectuate de polițiști au relevat faptul că o femeie, de 35 ani, a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat și, neadaptând viteza la condițiile de carosabil acoperit cu zăpadă, a derapat și a acroșat un pieton care se deplasa în aceeași direcție de mers, pe marginea drumului. Victima, un minor de 14 ani, a fost transportată la spital unde a rămas internată pentru îngrijiri medicale.
Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

DEPISTAT LA VOLAN, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe D.J. 255, în comuna Cuca, un autoturism condus de un bărbat de 48 ani, din localitate.
Întrucât, la testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii l-au condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

A CONDUS AVÂND PERMISUL ANULAT ȘI A REFUZAT PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE

La data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 23.55, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe strada 1 Decembrie 1918, din localitate, un bărbat de 44 ani al cărui permis de conducere fusese anulat.
Întrucât bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală atât pentru săvârșirea acestei fapte, cât și pentru conducere fără permis.

S-A URCAT BĂUT LA VOLAN ȘI A PROVOCAT UN ACCIDENT

La data de 06 ianuarie a.c., ora 19.10, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, în localitate.
Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că un tânăr, de 28 ani, a condus autoturismul pe strada Siderurgiștilor, dinspre strada Brăilei și, ajungând la intersecția cu strada Gheorghe Doja, a efectuat viraj la dreapta fără a adapta viteza pentru deplasare în curbă și a intrat pe contrasens, lovind frontal un alt autoturism care circula regulamentar. Conducătorul auto al acestuia din urmă, un bărbat de 43 ani, a fost rănit, dar nu a necesitat internarea în spital.
Testarea alcoolscopică a celor doi a relevat faptul că șoferul vinovat de producerea accidentului consumase alcool, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.