DISTRIBUIȚI

ACCIDENT RUTIER MORTAL PE D.N. 25

La data de 08 februarie a.c., în jurul orei 19.10, o tânără de 25 ani, din comuna Ivești, a condus autoturismul pe D.N. 25, în localitatea Barcea, circulând dispre Tecuci către Galați și, în dreptul unei intersecții, a surprins și accidentat mortal un localnic de 54 ani, care traversa strada prin loc nepermis și fără să se fi asigurat.
Șoferița a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

DEPISTAȚI CONDUCÂND AUTOTURISME, DEȘI CONSUMASERĂ ALCOOL

În weekend-ul care a trecut, polițiștii gălățeni au depistat în trafic, la volanul autoturismelor, cinci conducători auto aflați sub influența alcoolului.
Astfel, la data de 09 februarie, în jurul orei 00.10, a fost depistat un bărbat de 45 ani, care a condus autoturismul în comuna Suceveni și care, la testarea alcoolscopică, a prezentat o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceeași zi, în jurul orei 22.00, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție a oprit în trafic, pe strada Victor Vâlcovici, un autoturism condus de un bărbat de 40 ani, din localitate. Și acesta a fost testat alcoolscopic, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 10 februarie, un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Pechea. Bărbatul de 46 ani, din localitate a prezentat, la testarea alcoolscopică, valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel de-al patrulea șofer a cărui testare alcoolscopică a arătat că se urcase băut la volan, a circulat în localitatea Corod, aparatul etilotest înregistrând, în cazul acestuia, valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot în data de 10 februarie, în jurul orei 20.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au fost sesizați cu privire la producerea unui incident rutier, pe D.J. 251, în comuna Smârdan. La fața locului, polițiștii au constatat că un tânăr de 22 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul a pierdut controlul direcției, a intrat pe contrasens și a acroșat mașina care circula regulamentar, din sens opus. Deși incidentul s-a soldat doar cu avarierea ușoară a celor două mașini, în urma testării cu aparatul etilotest a șoferului vinovat de producerea acestuia, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cele cinci cazuri, conducătorilor auto le-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei iar polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

DOSARE PENALE PENTRU DEȚINERE ȘI TRANSPORT ILEGAL DE PEȘTE

La data de 10 februarie a.c., în urma unei acțiuni organizate pe strada Calea Prutului, polițiștii secțiilor 1 și 3 au oprit în trafic două autoturisme în interiorul cărora au găsit mai multe kg de pește fără documente de proveniență.

Astfel, în primul autoturism au fost depistate două femei de 43 și 49 ani, din Republica Moldova care transportau cantitatea de 52 kg pește, din speciile caras, crap, chefal și știucă.
În cel de-al doilea autoturism, condus de o femeie de 42 ani, de asemenea din Republica Moldova, polițiștii au găsit 20 kg pește din specia crap.
În ambele cazuri, peștele a fost confiscate iar polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, transport sau comercializare fără forme legale a peștelui.