DISTRIBUIȚI

LA VOLAN, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

3 conducători auto au fost depistați de polițiști, la sfârșitul acestei săptămâni, după ce s-au urcat la volan sub influența alcoolului.
Primul dintre aceștia, un bărbat de 52 de ani, din comuna Barcea, a fost oprit în trafic, pe D.N 25, în localitatea Ivești, și la testarea alcoolscopică a prezentat o concentrație de 0,46 m/l alcool pur în aerul expirat.
Ceilalți doi au fost depistați în data de 04 martie, la puțin timp după miezul nopții, pe strada Ionel Fernic din municipiul Galați, respectiv, strada Cuza Vodă din municipiul Tecuci. Este vorba despre doi bărbați de 37 și 22 de ani care la testarea alcoolscopică au prezentat valorile de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat și, respectiv, 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile, șoferii au fost conduși la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei iar polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infrațiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

DEPISTAT BĂUT LA VOLAN, DUPĂ CE A PROVOCAT UN ACCIDENT

La data de 03 martie a.c., ora 18.40, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Basarabiei din localitate.
Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că un bărbat de 39 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada mai sus menționată și, la un

moment dat, a pierdut controlul direcției și a pătruns pe contrasens, lovindu-se frontal de un stâlp de iluminat public. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit, dar nu a necesitat internarea în spital.
La testarea cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii îl cercetază, acum, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.