DISTRIBUIȚI

DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

6 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, au fost întocmite de polițiștii gălățeni în acest sfârșit de săptămână.

În municipiul Galați, polițiștii au depistat doi conducători auto care s-au urcat la volan, desi consumaseră alcool. Primul, un bărbat de 42 de ani, din Galați, a condus autoturismul pe strada Nicolae Mantu și, fiind oprit în trafic și testat alcoolscopic, a prezentat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt bărbat, de 31 de ani, a fost depistat conducând autoturismul pe Bulevardul Marea Unire, aparatul etilotest înregistrând, în cazul său, valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 20 aprilie, în jurul orei 16.30, polițiștii au depistat un al treilea conducător auto băut, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din comuna Umbrărești. Bărbatul, de 38 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea înregistrată de acesta fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A doua zi, polițiștii au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism care circula pe strada Gheorghe Petrașcu din municipiul Tecuci. Bărbatul, de 32 de ani, din comuna Munteni, a prezentat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un alt conducător auto, aflat sub influența alcoolului, a fost depistat în data de 22 aprilie, pe D.J. 251, în comuna Schela. În cazul acestuia, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și întrucât bărbatul, de 45 de ani, din municipiul Galați, a refuzat prelevarea de mostre biologice, polițiștii i-au întocmit dosar penal și pentru săvârșirea acestei infracțiuni.

Ultimul dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului i-a fost întocmit unui bărbat, de 71 de ani, din comuna Drăgănești, care, conducând autoturismul pe D.N. 25, în aceeași localitate, a efectuat manevra de mers înapoi și a acroșat un alt autoturism. La testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

DOSAR PENAL PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, în timp ce se deplasa pe un drum comunal din localitatea Brănești, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Galați a observat un autoturism care, ajungând la intersecția cu D.N. 26, a încercat să fugă, mergând în marșarier și acroșând gardul de lemn al unui imobil pe care l-a distrus pe o lungime de 15 m.
După ce l-au verificat pe conducătorul auto aflat la volanul autoturismului, polițiștii au aflat și motivul pentru care încerca să fugă și anume acela că bărbatul, de 40 de ani, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
A fost întocmit, în acest sens, dosar de cercetare penală.

MINOR RĂNIT CA URMARE A TRAVERSĂRII PRIN LOC NEPERMIS

La data de 21 aprilie a.c., ora 19.00, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, în localitate, soldat cu rănirea unui pieton.
La fața locului, polițiștii au constat că o femeie, de 41 de ani, a condus autoturismul pe strada Războieni, dinspre strada Basarabiei și, la un moment dat, a surprins și accidentat un minor, în vârstă de 7 ani, care a traversat strada în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure. Copilul a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

CU MOTOCICLETA ÎN GARD

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 18.20, un tânăr de 18 ani a condus motocicleta pe D.J. 242, în localitatea Vârlezi și, la un moment dat, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcției, a derapat și a intrat într-un gard din beton. Întrucât în urma impactului a suferit mai multe leziuni, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, astfel încât au întocmit dosar penal, atât pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cât și pentru cea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDE LA IPJ
Articolul următorPolitia in actiune