DISTRIBUIȚI

ADOLESCENȚI BĂNUIȚI DE COMITEREA MAI MULTOR TÂLHĂRII, IDENTIFICAȚI DE POLIȚIȘTI

La data de 30 aprilie a.c., polițiștii gălățeni au identificat doi minori de 14 și 16 ani, din municipiul Tecuci, bănuiți de săvârșirea a două și, respectiv, trei infracțiuni de tâlhărie.
Din cercetări a reieșit că, în după-amiaza zilei de 29 aprilie, în jurul orei 18.30, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Galați, cei doi i-ar fi smuls poșeta din mână unei femei de 70 de ani, profitând de neatenția acesteia, creându-i un prejudiciu de 400 lei. A doua zi, în jurul orei 09.00, pe strada Călugăreni, folosind același mod de operare, adolescenții ar fi prejudiciat o altă victimă cu suma de 300 lei.
În cazul celei de-a treia fapte, comise în aceeași zi, în jurul orei 18.15, pe strada Brăilei, minorul de 16 ani ar fi acționat singur, smulgând poșeta din mâna unei femei de 64 de ani, creându-i și acesteia un prejudiciu de 500 lei.
În cursul zilei de ieri, polițiștii l-au reținut pe acesta, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
În același timp, se continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale a celor doi.

DOSAR PENAL PENTRU DEȚINEREA ȘI TRANSPORTUL ILEGAL AL PEȘTELUI

La data de 01 mai a.c., în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați au oprit în trafic, pe Bulevardul Marea Unire din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 46 de ani, din localitate.
Cu ocazia controlului autoturismului, în interiorul acestuia au fost găsite 17 kg de pește proaspăt din specia scrumbie, pe care bărbatul ar fi intenționat să o comercializeze fără documente legale.
Polițiștii au ridicat cantitatea de pește deținută ilegal și au predat-o unei societăți comerciale de profil, întocmind totodată dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui sau produselor din pește.