DISTRIBUIȚI

ADOLESCENȚI BĂNUIȚI DE COMITEREA MAI MULTOR TÂLHĂRII, IDENTIFICAȚI DE POLIȚIȘTI

Update: În cursul zilei de ieri, minorul reținut a fost prezentat Judecătoriei Galați, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 30 aprilie a.c., polițiștii gălățeni au identificat doi minori de 14 și 16 ani, din municipiul Tecuci, bănuiți de săvârșirea a două și, respectiv, trei infracțiuni de tâlhărie.
Din cercetări a reieșit că, în după-amiaza zilei de 29 aprilie, în jurul orei 18.30, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Galați, cei doi i-ar fi smuls poșeta din mână unei femei de 70 de ani, profitând de neatenția acesteia, creându-i un prejudiciu de 400 lei. A doua zi, în jurul orei 09.00, pe strada Călugăreni, folosind același mod de operare, adolescenții ar fi prejudiciat o altă victimă cu suma de 300 lei.
În cazul celei de-a treia fapte, comise în aceeași zi, în jurul orei 18.15, pe strada Brăilei, minorul de 16 ani ar fi acționat singur, smulgând poșeta din mâna unei femei de 64 de ani, creându-i și acesteia un prejudiciu de 500 lei.
În cursul zilei de ieri, polițiștii l-au reținut pe acesta, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
În același timp, se continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale a celor doi.

RĂNIT GRAV, DUPĂ CE S-A RĂSTURNAT CU AUTOTURISMUL

La data de 02 mai a.c., în jurul orei 22.00, pe D.J. 251, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui conducător auto.
Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că victima, un bărbat de 29 de ani, aflat la volanul autoturismului, a circulat către comuna Cudalbi și, pe un drum în lucru acoperit cu pietriș, a pierdut controlul volanului, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat pe câmp. Bărbatul, aflat în stare gravă, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.