DISTRIBUIȚI

CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 07 iunie a.c., polițiștii gălățeni au depistat în trafic doi conducători auto, aflați la volan, sub influența alcoolului. Primul dintre aceștia, un bărbat, de 43 de ani, având o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus autoturismul pe D.C. 57, în localitatea Umbrărești. Cel de-al doilea, în vârstă de 65 de ani, a fost depistat în localitatea Matca, cu o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În ziua următoare, alți doi bărbați, de 21 și 44 de ani, s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, fiind depistați de polițiști, unul pe D.J. 255, în localitatea Smârdan, celălalt pe strada Brăilei din municipiul Galați. În cazul acestora aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șirul conducătorilor auto depistați băuți la volan a continuat și în data de 09 iunie când polițiștii au oprit în trafic, pe raza comunei Cerțești, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, care a prezentat la testarea alcoolscopică valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, un tânăr, de 22 de ani, care conducea autoturismul în comuna Mihail Kogălniceanu, a fost oprit de polițiști și testat alcoolscopic, valoarea înregistrată fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile mai sus menționate, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

DEPISTAT BĂUT LA VOLAN, DUPĂ CE S-A RĂSTURNAT CU MAȘINA

La data de 08 iunie a.c., în jurul orei 15,45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au fost sesizați cu privire la faptul că, pe D.J. 255, la ieșirea din localitatea Izvoarele, un autoturism s-a răsturnat pe partea carosabilă.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului și, în urma verificărilor au constatat că autoturismul în cauză a fost condus de un bărbat, de 62 de ani care, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat. În urma incidentului a rezultat doar avarierea autoturismului, dar testarea alcoolscopică a relevat faptul că șoferul era băut, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ACCIDENT RUTIER PRODUS PE FONDUL OBOSELII

La data de 09 iunie a.c., în jurul orei 05.30, pe D.J. 251, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.
Din primele verificări, a rezultat că un bărbat, de 51 de ani, din comuna Matca, a condus autoturismul în localitate și, din cauza oboselii, a adormit la volan, a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat pe partea dreaptă a sensului de mers. În urma incidentului atât conducătorul auto, cât și o femeie, de 49 de ani, pasageră pe scaunul din dreapta față, au suferit leziuni ușoare, fiind transportați la spital.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.