DISTRIBUIȚI

DOSAR PENAL PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI AL MUNIȚIILOR

La data de 08 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Galați, care deținea, fără drept, la domiciliu, un pistol cu aer comprimat, calibru 4,5 mm.
În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză a achiziționat arma, în anul 2004, în baza actului de identitate, de la un magazin specializat și, până în prezent, nu a făcut demersuri pentru obținerea dreptului de deținere și folosire a acesteia.
Polițiștii au întocmit, în cauză, dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

LA VOLAN, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 08 noiembrie a.c., în jurul orei 12.40, polițiștii Postului de Poliție Grivița au oprit în trafic, pe raza comunei Grivița, un autoturism la volanul căruia au identificat un tânăr, de 23 de ani, din aceeași localitate.
Întrucât tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere și, în urma verificării în bazele de date ale poliției, a rezultat că nu deține un astfel de document, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

Pentru aceeași infracțiune, este cercetat și un tânăr, de 21 de ani, din comuna Drăgușeni, care, la data de 08 noiembrie a.c., a fost depistat conducând autoturismul pe strada Transilvaniei, din municipiul Tecuci, deși avea permisul de conducere reținut.

***

Și în ziua de 09 noiembrie a.c., polițiștii au depistat în trafic, la volanul unui autoturism, un bărbat, de 34 de ani, din comuna Grivița, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, întocmind, și în acest caz, dosar penal.

ACCIDENTE RUTIERE PE FONDUL NEACORDĂRII DE PRIORITATE

La data de 08 noiembrie a.c., ora 23.15, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.E. 581, în care au fost rănite două persoane.
Polițiștii sosiți la fața locului au stabilit că vinovat de producerea accidentului ar fi un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Galați, care a condus un autotren cu remorcă, pe drumul mai sus menționat și, la un moment dat, între localitățile Tecuci și Cosmești, a pătruns pe sensul opus de mers, lovind frontal un autoturism care circula regulamentar. Atât șoferul acestuia din urmă, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cât și cel al autotrenului au fost răniți, dar nu au necesitat internarea în spital.
Ambii conducători auto au fost testați cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 09 noiembrie, a.c., în jurul orei 17.25, pe D.J. 252, în comuna Cosmești, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un automobil și un atelaj hipo.
După primele verificări, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 57 de ani, din municipiul Bârlad, a condus autoturismul pe raza comunei mai sus menționate, intrând în coliziune cu un atelaj hipo care ieșea dintr-o curte și care nu i-a acordat prioritate.
În urma impactului, bărbatul de 32 de ani, care conducea atelajul hipo, a fost rănit, dar nu a rămas internat în spital.
La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în cazul conducătorului auto, testul alcoolscopic a fost pozitiv, acesta prezentând valoarea de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 15.15, un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Galați, aflat la volanul unui autoturism, nu s-a asigurat la ieșirea din parcarea aferentă străzii Combinatului, în strada Prelungirea Brăilei, neacordând prioritate de trecere unei motociclete și intrând în coliziune cu aceasta.
În urma impactului, tânărul de 25 de ani, care circula cu motocicleta, a fost rănit, dar nu a necesitat internarea în spital.
Conducătorii celor două vehicule au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Și în acest caz, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

CONDUCĂTORI AUTO, DEPISTAȚI ÎN TRAFIC SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 08 noiembrie a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe strada Nae Leonard, din municipiul Galați, un bărbat, de 62 de ani, din aceeași localitate, aflat sub influența alcoolului.
Întrucât, la testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii îl cercetează acum pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
***

Alți doi conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, au fost depistați de polițiști, în data de 09 noiembrie a.c.
Primul dintre aceștia, un bărbat, de 39 de ani, din comuna Braniștea, a fost depistat conducând autoturismul pe D.J. 251, dinspre comuna Schela către comuna Smârdan și, fiind testat alcoolscopic, a prezentat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel de-al doilea, în vârstă de 61 de ani, din comuna Vânători, a condus autoutilitara pe D.N. 26, în cazul acestuia aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii conducători auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
***

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 00.05, polițiștii Postului de Poliție Pechea au oprit în trafic, pe D.J. 251, în comuna Pechea, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 32 de ani.

Cu ocazia controlului documentelor acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, după verificările în bazele de date, polițiștii constatând că bărbatul nu este deținător al unui astfel de document.
Întrucât la testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii îl cercetează acum, atât pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, cât și pentru cea de conducere sub influența alcoolului.

ACCIDENTE RUTIERE CAUZATE DE NEADAPTAREA VITEZEI LA CONDIȚIILE DE TRAFIC

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 23.25, un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada Uzina de Apă, către strada Stadionului și, la un moment dat, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a intrat în derapaj și s-a oprit în parapetul situat pe partea stângă a direcției sale de deplasare. În urma impactului, conducătorul auto a suferit mai multe leziuni, fiind transportat la spital unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
***

Tot neadaptarea vitezei la condițiile de trafic a fost cauza unui accident rutier produs, în aceeași zi, pe D.N. 25 și soldat cu rănirea unui pieton.
Astfel, ajuns în dreptul unei treceri de pietoni, din comuna Independența, un tânăr, de 21 de ani, aflat la volanul autoturismului, nu a putut opri, în condiții de siguranță, în spatele altui autoturism care acorda prioritate de trecere pietonilor și, pentru a evita impactul cu acesta, a virat stânga, acroșând o tânără de 18 ani, care

traversa pe marcajul pietonal. Aceasta a suferit leziuni ușoare care nu au necesitat internarea în spital.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Și în acest caz, polițiștii efectuează cercetări pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.