DISTRIBUIȚI

IDENTIFICAȚI DE POLIȚIȘTI, DUPĂ CE AR FI COMIS MAI MULTE FURTURI

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Galați, au identificat doi tineri, de 19 și 29 de ani, din județul Tulcea, bănuiți de săvârșirea mai multor furturi.
Astfel, în urma cercetărilor, a reieșit că, în perioada 16 septembrie – 07 noiembrie 2019, aceștia ar fi sustras 6 catalizatoare și 6 filtre de particule de la tot atâtea autoutilitare, parcate pe raza municipiului Galați, creând un prejudiciu de aproximativ 47 500 de lei.
Cei doi au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, față de ei fiind dispusă măsura controlului judiciar.
Polițiștii gălățeni, în colaborare cu cei din Brăila și Râmnicu-Sărat, continua cercetările în această cauză, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi bărbați.

DOSAR PENAL PENTRU TĂIERE ILEGALĂ DE ARBORI ȘI FURT DE MATERIAL LEMNOS

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 17.45, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au depistat, în pădurea Blăjerii de Sus, din comuna Ivești, un tânăr, de 21 de ani, care tăiase 30 de arbori, din specia salcâm, pe care îi transporta într-un atelaj hipo.

Materialul lemnos și atelajul hipo au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, polițiștii întocmind dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

LA VOLAN, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Traian, din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 32 de ani, din localitate.
Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Mai mult, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

***

La aceeași data, în jurul orei 23.10, polițiștii Postului de Poliție Drăgușeni, au depistat pe raza comunei Smulți, la volanul unui autoturism, un bărbat, din localitate, aflat sub influența alcoolului.
Bărbatul, despre care polițiștii au stabilit că nu deținea nici permis de conducere, a prezentat la testarea alcoolscopică valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în acest caz se fac cercetări pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

***

În următoarea zi, un alt bărbat, de 27 de ani, din comuna Tulucești, a fost depistat conducând autoturismul, pe strada Stejarului, la intersecția cu D.N. 26 – comuna Tulucești, deși nu poseda permis de conducere și se afla sub influența alcoolului.
În cazul acestuia, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind cercetat acum pentru conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

ACCIDENTE RUTIERE

La data de 18 ianuarie a.c., ora 19.20, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea, pe raza comunei Nicorești, a unui accident rutier mortal.
La fața locului, polițiștii au stabilit că un tânăr, de 22 de ani, din comuna Nicorești, a accidentat mortal un bărbat, de 34 de ani, din aceeași localitate, care se afla întins pe carosabil.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările concrete în care s-a produs evenimentul rutier.

***

La data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 21.40, un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada Brăilei, și, ajungând în zona Spitalului Județean, nu a păstrat distanța în mers și a lovit autoturismul care circula în fața sa. Acesta a fost proiectat într-un alt autoturism, care, la rândul lui, în urma impactului, a lovit mașina din fața sa.
În urma incidentului a rezultat avarierea celor patru autoturisme și rănirea conducătorului auto din cel de-al doilea, o femeie, de 42 de ani, din municipiul Galați, care nu a necesitat însă internarea în spital.

În urma testării alcoolscopice, polițiștii au constatat că bărbatul vinovat de producerea accidentului se afla sub influența alcoolului, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, un bărbat, de 69 de ani, din municipiul Brăila, a condus autoturismul pe strada Stadionului, din municipiul Galați, și, ajungând la intersecția cu strada Brăilei, nu a respectat semnificația indicatorului ”Cedează trecerea”, și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula regulamentar.
În urma impactului, atât conducătorul auto al celui de-al doilea autoturism, un bărbat, de 51 de ani, cât și o femeie, de 65 de ani, pasageră în acesta, au suferit leziuni, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
În urma testării alcoolscopice, polițiștii au stabilit că cei doi conducători auto implicați în accident, nu consumaseră alcool.
În cauză se efectuează cercetări pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 19 ianuarie a.c., ora 17.20, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Traian, soldat cu rănirea unui pieton.
Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că victima accidentului, un adolescent, de 15 ani, din municipiul Galați, a fost surprins și accidentat de un autoturism, în tip ce traversa strada mai sus menționată, pe marcajul pietonal. Minorul a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea.
Bărbatul, de 44 de ani, aflat la volanul autoturismului, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.