DISTRIBUIȚI

DOSAR PENAL PENTRU TRANSPORT ILEGAL DE PEȘTE

La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 18.35, polițiștii Postului de Poliție Cavadinești au oprit în trafic, pe D.N. 26, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 44 ani, din comuna Vlădești. Cu ocazia verificării autoturismului, polițiștii au găsit în portbagajul acestuia 105 kg pește proaspăt specia crap, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență.
Ca urmare, în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiiunii de deținere, transport sau comercializare fără forme legale a peștelui.

CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI ÎN TRAFIC SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii gălățeni au depistat în trafic, doi conducători auto aflați sub influența alcoolului.
Primul dintre aceștia a fost depistat, în jurul orei 00.15, pe strada Zidarilor din municipiul Galați, de polițiști din cadrul Secției 3. Fiind testat alcoolscop, bărbatul de 31 ani, din localitate, a prezentat o valoare de 0,42 mg/l alcol pur în aerul expirat.
Cel de-al doilea, pentru care aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat pe raza comunei Matca, după ce s-a oprit, cu autoturismul pe care îl conducea, în șanțul de pe marginea D.J. 251A. Polițiștii au constatat că este vorba despre un bărbat de 27 ani, din județul Vaslui, pe care l-au condus la spital pentru prelevarea de probe biologice și stabilirea alcoolemiei.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.