DISTRIBUIȚI

CONTROALE ALE POLIȚIEI TRANSPORTURI NAVALE GALAȚI FINALIZATE CU DOSARE PENALE

În perioada 11-16 mai a.c., polițiștii Biroului Transporturi Navale Galați au efectuat mai multe controale, în cadrul unui plan de acțiune pe linia păstrării și gestionării carburanților și lubrifianților la bordul navelor.
Cu ocazia controlului efectuat în data de 11 mai, la bordul unei nave macara plutitoare aflată pe fluviul Dunărea, în zona km 156, s-a constatat că un bărbat, de 59 de ani, având calitatea de gestionar, a creat, prin mijloace frauduloase, un plus de 1431 l de motorină în gestiunea respectivei nave, în valoare de 6840 lei, întocmind în fals evidențele de consum.
În data de 14 mai, polițiștii Biroului Transporturi Navale Galați au constatat în gestiunea altui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Brăila, mecanic la bordul unei nave remorcher, un plus de 65 l de motorină, creat prin mijloace frauduloase.
În cele două cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de crearea de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase, delapidare, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
În cadrul aceleiași acțiuni, la data de 16 mai, cu ocazia unui control la bordul unei nave macara plutitoare, s-a constatat că un bărbat, de 60 de ani, din municipiul Galați, în calitate de gestionar, ar fi delapidat cantitatea de 327 l de motorină din gestiunea navei, în valoare de 2000 lei.
Bărbatul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

DEPISTAȚI LA PESCUIT ÎN PERIOADA DE PROHIBIȚIE

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 05.30, polițiștii Postului de Poliție Transport Naval Mineralier Galați au depistat doi bărbați de 53 și 28 de ani, ambii din comuna I.C. Brătianu, în timp ce pescuiau în apele fluviului Dunărea, la km 153, de la bordul unei ambarcațiuni din tablă, neînregistrată, cu o unealtă de pescuit tip setcă din fir nylon, cu o lungime de 150 m.
Polițiștii au constatat că cei doi nu dețineau licență și autorizație valabile pentru ambarcațiunea folosită în perioada de prohibiție.
Întrucât la momentul depistării, persoanele în cauză au încercat să se sustragă legitimării și controlului, polițiștii au folosit armamentul din dotare, executând trei focuri de avertisment în plan vertical.
Unul dintre bărbați a fost prins, celălalt sustrăgându-se în continuare, cercetărilor.
Ambarcațiunea și plasa de pescuit au fost indisponibilizate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de pescuit fără licență sau autorizație, pescuit în perioada de prohibiție, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.