DISTRIBUIȚI

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat la 15 octombrie, ca pe o izbândă personală, că lucrările vor începe pe 22 octombrie și se vor încheia pe 14 noiembrie și vor consta în: împrejmuirea monumentului cu gard, înlocuirea ferestrelor sparte cu poli-carbonat, curățare jgheaburi și demontare candelabre. Dar mai ales că lucrărilor vor costa municipalitatea ZERO lei. Totuși, reprezentanții Primăriei Constanţa refuză să spună cine este compania care s-a oferit să conserve gratis Cazinoul din Constanţa.
Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat la 15 octombrie că o companie românească s-a oferit să execute gratis lucrările de consolidare a emblemei orașului Constanţa.

Citește și: Experții Comisiei de la Veneția, „traduși” de penalii din PSD
„După ce am demarat campania de strângere de fonduri pentru lucrări împreună cu reprezentanții festivalului Neversea, am fost contactat de reprezentanții unei companii care s-au oferit să execute gratis aceste lucrări. Nu vă pot spune numele companiei pentru că nu am acordul lor“, a declarat primarul pentru Adevărul. Ulterior, firma a primit autorizație de construire emisă de Primăria Constanţa.

Citește și: Militari dezertori pe raza de competență a regiunii de sud-est a României. Ultimul dezertor, de la Tulcea
Conform unei investigații a publicației Info Sud-Est, este vorba de o firmă din Iași, care se numește Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, care a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune. Contactați telefonic, reprezentanții firmei ieșene au infirmat acest zvon, spunând că firma lor este de proiectare, deci nu ar putea să realizeze şi lucrări de conservare. „Nu avem noi treabă cu execuția. Compania aia de fără nume, niciun ziar n-a nimerit-o“, a spus reprezentanta firmei.

A început organizarea de şantier

Altfel, deși primarul le numește lucrări de punere în siguranță, prilejuite de Ziua Dobrogei, noi le numim spoială și o bătaie de joc la adresa constănțenilor, la adresa unui oraș care pe zi ce trece se afundă tot mai mult în ruină și ignoranță.