DISTRIBUIȚI

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au oprit în trafic, pe raza comunei Smulți, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 29 de ani, din localitate.
Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere și, întrucât acesta emana halenă alcoolică, i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest. Bărbatul a refuzat, motiv pentru care polițiștii l-au condus la spital unde i-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, verificând numărul de înmatriculare al mașinii pe care a condus-o persoana în cauză, polițiștii au stabilit că acesta corespunde altui autoturism.

În aceeași zi, un caz asemănător a fost înregistrat de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești, în comuna Tudor Vladimirescu.
Bărbatul de 54 de ani, care a fost depistat conducând autoturismul, desi avea acest drept anulat, a prezentat la testarea alcoolscopică o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. La fel ca în cazul precedent, polițiștii au constatat și că numărul de înmatriculare aparține altui autoturism, în urma verificărilor stabilindu-se că mașina cu care a circulat bărbatul si care îi aparține, este radiată din circulație din anul 2012.

Ambii conducători auto sunt cercetați acum pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.