DISTRIBUIȚI

Deputații vor discuta despre utilizarea aplicațiilor mobile în gestionarea răspândirii pandemiei și vor aborda riscurile la adresa datelor cu caracter personal și a vieții private.
Dezbaterea va avea loc azi, 14 mai, începând cu ora 11:00 (12:00 ora României).

În cadrul unei dezbateri cu Comisarul Didier Reynders, și reprezentanți ai Consiliului, deputații vor discuta despre aplicațiile mobile în curs de dezvoltate sau deja utilizate în unele state membre pentru a urmări deplasările persoanelor infectate sau ale celor cu risc ridicat de a contracta virusul. Deputații vor ridica probleme legate de impactul acestora asupra drepturilor fundamentale europene, cum ar fi protecția datelor și a vieții private.

La 16 aprilie, Comisia a publicat orientări privind dezvoltarea de noi aplicații de urmărire a contactelor pentru a se asigura că acestea respectă legislația UE în materie de protecție a vieții private și a datelor cu caracter personal.

Puteți urmări dezbaterile în plen prin intermediul centrului multimedia al PE și EbS+.

Mai multe informaţii
Dezbaterea privind aplicațiile de urmărire a contactelor în Comisia pentru libertăți civile (7.5.2020)
Aplicațiile de urmărire a contactelor în contextul COVID-19: asigurarea protecției vieții private și a datelor (6.5.2020) (EN)
Utlizarea datelor de pe telefoanele mobile pentru gestionarea COVID-19 trebuie să respecte regulile UE privind protecția datelor (7.4.2020) (EN)
EP Research: Localizarea dispozitivelor mobile pentru combaterea coronavirusului (EN)
Materiale audio, video și fotografice gratuite

Bogdan BÂRLA
Press Officer in Romania
(+40) 724 523 869
bogdan.barla@europarl.europa.eu

Andra ȚĂRNEA
Press Officer in Romania
(+40) 743 113 899
andra-teodora.tarnea@europarl.europa.eu