DISTRIBUIȚI

DIICOT Galați a destructurat o grupare infracțională care i-a indus în eroare pe reprezentanții unei firme din județul Brăila, care vinde produse cerealiere, de la care au cumpărat peste 4.000 tone de cereale, creând un prejudiciu de peste 600 mii de euro. Membrii grupării, trei la număr, au comandat mii de tone de cereale de la firma respectivă, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste.
Procurorii DIICOT Galați şi ofițerii Direcției Generale Anticorupție au intrat pe fir şi au efectuat, în ziua de 14 noiembrie, cinci percheziții domiciliare pe raza județului Galați şi au reținut 3 persoane acuzate de înșelăciune şi spălare de bani.

În fapt, începând cu luna iunie 2018, inculpații Ungureanu Gabriel, Prună Marius Gabriel şi Șerban Vasile au constituit un grup infracțional având ca scop obținerea de importante beneficii materiale prin săvârșirea infracțiunilor menționate anterior.
“Acționând în cadrul grupului infracțional, în diferite forme de participație, inculpații au indus în eroare reprezentanții legali ai unei societăți comerciale de pe raza județului Brăila, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare cumpărare a unei cantități de cereale peste 4.000 tone de cereale, inclusiv prin utilizarea unor calități şi mijloace frauduloase. Totul în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul fiind în valoare totală de 2.923.600 lei (peste 626.000 euro).
În paralel, cei trei membri ai grupului infracțional, prin utilizarea în scop fraudulos a trei societăți comerciale, au schimbat şi transferat importante cantități de cereale provenite din comiterea infracțiunii de înșelăciune în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestora”, au arătat procurorii DIICOT Galați .
S-a dispus reținerea pentru o durată de 24 de ore a inculpaților Ungureanu Gabriel, Prună Marius Gabriel şi Șerban Vasile, ei fiind prezentați Tribunalului Galați cu propunerea arestare preventivă.