DISTRIBUIȚI

În perioada 23-26 martie, Praga a găzduit Festivalul Internațional de Folclor ”Easter in Prague”, la care au participat ansambluri de copii și tineret din 10 țări.
Pe scena în aer liber amplasată pe malul Vltavei, alături de un ansamblu din țara-gazdă, Cehia, și-au prezentat dansurile și costumele tradiționale grupuri din Italia, Grecia, România, Lituania, Germania, Estonia, Macedonia, Spania și Polonia.
România a fost reprezentată de un grup de 25 de elevi ai Școlii de Arte a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, de la clasele Inițiere folclor, ce funcționează sub îndrumarea doamnei profesor Mihaela Horujenco. Tinerii noștri artiști au susținut un program de dansuri tradiționale românești din Moldova și Țara Oașului.
Blue Diamond Events, organizatorul festivalului internațional, a recompensat evoluția elevilor noștri cu un trofeu acordat pentru – cităm – ”exceptional performance” (reprezentație extraordinară). Am anexat și câteva imagini ilustrative în acest sens.
Nu este prima performanță internațională de acest tip a elevilor clasei Inițiere folclor, ei au deja un palmares impresionant. Deoarece reprezintă instituția noastră și apar adesea în spectacole alături de Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, micuții și-au ales ca nume de scenă ”Doinița Covurluiului”, nume sub care gălățenii i-au cunoscut și i-au îndrăgit.
Sperăm să beneficiem de ajutorul și bunăvoința dumneavoastră în promovarea și popularizarea performanțelor elevilor noștri și a tuturor artiștilor gălățeni ce merită recunoaștere. Vă mulțumim pentru sprijin!

Manager,
Florina Zaharia