DISTRIBUIȚI

Fostul prefect al județului Galați, Dorin Otrocol, a fost învestit în funcție, în locul lui Gabriel-Aurelian Panaitescu, cel care l-a înlocuit în octombrie 2016.

Ceremonia de învestire a fost condusă de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Dan Chirică, iar ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu, a dat citire hotărârilor Guvernului privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Galați, de către Dorin Otrocol, respectiv aplicarea mobilității pentru Gabriel-Aurelian Panaitescu din funcția publică de prefect al județului Galați în funcția publică de inspector guvernamental.

“Sper într-o colaborare excelentă cu colegii din serviciile deconcentrate, îl cunosc foarte bine și pe domnul subprefect, așa că nu văd ce probleme vor fi. Sigur, am o singură temere, problema zăpezilor și în special a drumului DN 24D, dar sperăm că toate vor fi în regulă, mai ales că și la nivelul Consiliului Județean s-au semnat contracte de deszăpezire până la sfârșitul anului. În rest, să ne vedem sănătoși și cu bine“, a declarat presei Dorin Otrocol, după învestire.

Dorin Otrocol, 63 ani, de profesie inginer, a fost prefect în perioada noiembrie 2013 — octombrie 2016, subprefect în 2004, vicepreședinte al Consiliului Județean Galați în perioada 1992-1996 și 2000-2003, din partea PSD. El a condus mai mulți ani SC Drumuri și Poduri Galați, dar și Administrația Fluvială a Dunării de Jos. AGERPRES