DISTRIBUIȚI

Actrița Dorina Lazăr, care a fost demisă din funcția de directoarea a Teatrului Odeon din București printr-o decizie neașteptată în luna august 2017, a câștigat procesul împotriva Primăriei Capitalei, anunță libertatea.ro.
Actrița Dorina Lazăr, care a fost demisă din funcția de directoarea a Teatrului Odeon din București printr-o decizie neașteptată în luna august 2017, a câștigat procesul împotriva Primăriei Capitalei, anunță libertatea.ro.
În vara anului 2017, Dorina Lazăr a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon, fără a i se oferi o explicație oficială. Actrița a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al Primarului General (Teatrul Odeon se află în subordinea Primăriei Municipiului București) la doar câteva zile după ce era reconfirmată ca manager. Dorina Lazăr lucra la Odeon din anul 1969, iar din 2003 şi până acum în 2017 a condus acest teatru. În prezent, managerul Teatrului Odeon este actorul Cristian Șofron.

Într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei la acea vreme, decizia era motivată pe baza „mai multor nereguli grave descoperite“: „Corpul de Control al primarului general Gabriela Firea a descoperit mai multe nereguli grave privind asigurarea, gestionarea şi administrarea bugetului şi patrimoniului instituției la Teatrul Odeon, acesta stând la baza încetării contractului de management al directorului teatrului, Dorina Lazar“.
Actrița a acționat, însă, în instanță decizia şi a câștigat procesul pe fond cu Primăria Capitalei, instanța anulând Dispoziția nr. 1181 din 24.08 a Primarului Municipiului București, precum şi raportul Corpului de control, potrivit libertatea.ro.

Firea trebuie să plătească daune morale în valoare de 1 leu
În urma procesului, Tribunalul București a decis: „Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtei Municipiul București. Admite acțiunea. Anulează Dispoziția nr. 1181/24.08.2017 a Primarului Mun. București şi raportul de control nr.222/23.05.2017. Obligă pârâta la plata către reclamantă de daune morale în cuantum de 1 leu“.

Dacă decizia va rămâne definitivă în urma unui eventual recurs, fosta directoare a Teatrului Odeon ar urma să-şi încaseze retroactiv sumele datorate de Primărie după demitere şi până în prezent. Contactată de Libertatea.ro, Dorina Lazăr a spus că nu știe dacă va reveni în funcția din care a fost abuziv destituită şi care i-a afectat profund imaginea. Dar, potrivit actriței, „Cred că am să păstrez în ramă decizia şi leul ăla dacă o să câștig!“.