DISTRIBUIȚI

Drept la replică
În ediția de luni, 12 octombrie 2020, în cotidianul MONITORUL DE GALAȚI se publică un material denigrator la adresa mea, sub titlul ‘’PMP Galaţi racolează membri noi de unde a scuipat mai mult, de la PSD’’ având-o ca autor pe o anume Veronica Aftene, despre care aflu că este de fapt pseudonimul redactorului șef Nicoleta ROGOJINĂ. Dincolo de ilustrația care lasă loc de interpretări, în cuprinsul materialului, se afirmă că ‘’PMP Galaţi a dus o campanie susţinută împotriva fostului primar al Tecuciului, Cătălin Hurdubae. L-au numit ”incult”, ”termită”, l-au acuzat de deturnare de fonduri, delapidare, şi multe altele printre care şi de faptul că în 4 ani de mandat nu şi-a respectat nicio promisiune electorală. Dar se pare că pentru PMP Galaţi, toate aceste acuze sunt de fapt calităţi ale unui politician, căci pe data de 10 octombrie 2020, pe pagina de facebook a organizaţiei gălăţene a PMP este anunţată ”racolarea” lui Cătălin Hurdubae.’’.
Vreau să fac unele precizări. Pe perioada mandatului meu, cred că am făcut pentru tecuceni și bune și rele, pe toate mi le asum pentru că sunt un om responsabil. Chiar dacă anul trecut, PMP Galaţi cerea demiterea de urgenţă a primarului Cătălin Hurdubaie, campania de care se face vorbire nu a mai avut loc. Apoi se afirmă că fac obiectul a cel puţin un dosar penal al DNA, Serviciul Teritorial Galaţi, fiind acuzat de: abuz în serviciu, trafic de influenţă, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat, dosar cu numărul 125/P/2018, acesta este de mult clasat. Nu se adeverește nici faptul că aș fi semnat cu de la sine putere contracte de aproape 1 milion de euro pentru documentaţii tehnice pentru lucrări care nu au fost niciodată realizate. Adică aș fi folosit, practic, banii primăriei pentru a alimenta firma numitei Cristina Nica. Domino Smart Cons. Se confirmă în schimb matrapazlâcurile comise de fostul city manager Mircea Iulian și de viceprimarul Dănuț Pintilie, care vor răspunde pentru faptele lor, cercetările penale fiind în curs. Ministerul Fondurilor Europene a certificat printr-o adresă faptul că Mircea Iulian a încasat ilegal peste 21.000 de lei pentru activităţi inexistente. Nu se confirmă plata pe care aș fi făcut-o pentru a amenința cu moartea pe jurnalistul local Cristian Calmuc, care-mi poartă sâmbetele de mai multă vreme, reclamându-mă fără nici un efect. Nu se confirmă nici deturnarea anuală a sumei de 104.000 de lei către o asociaţie privată – Grupul de Acţiune Locală “Anton Cincu. Sunt afirmații grave care mă determină să mă adresez justiției pentru calomnie împotriva autorului acestui material și a celor care au ordonat publicarea acestuia. Se mai afirmă că manifest servilismul faţă de Dan Nica şi Viorel Ştefan, primul fiind cel care a decis de curând demiterea mea din PSD, și scoaterea de pe lista consilierilor locali unde am ajuns prin votul tecucenilor. Și atunci cum se confirmă această afirmație?
Toate cele inserate sunt minciuni sfruntate și sper ca justiția să îmi facă dreptate și ca prim pas vă trimit acest Drept la replică pe care vă solicit să-l publicați, conform deontologiei profesionale.
Cătălin Constantin Hurdubae,
14 octombrie 2020