DISTRIBUIȚI

DREPTUL LA REPLICA

Imi ingaduiti acest mesaj va rog … pt a va comunica schimbarea situatiei de la Ocolul silvic Focsani , situatie despre care ati scris un Articol la vremea respectiva iar acum , corect ar fi , sa reveniti asupra acelui Articol si sa rectificati !!!!

Cum a primit Ionuț Cristian Duță moștenire Ocolul Silvic Focșani de la tatăl său, Gică Duță. Mafia PSD Vrancea, în plină acțiune CONSTANTIN LUPU

In acest moment Ionut Cristian Duta nu mai este Seful Ocolului Silvic Focsani, deci a fost doar un Interimat si nu a fost numit definitiv pe functie – asa cum se insinua in acest articol . Iata si copia dupa informatiile de pe pagina web a Ocolului Silvic Focsani, unde Seful de Ocol este un domn Petrică Tudosă . Se poate verifica pe aceasta pagina de internet: http://focsani.rosilva.ro/rnp/contact__p_275.htm
Ocolul Silvic Focsani
Adresa: Focsani, Str. Mare a Unirii, nr.37A, jud. Vrancea Sef ocol: Tudosa Petrica
Telefon 0237 226320 Email focsani@focsani.rosilva.ro
In privinta Terenului forestier detinut de Dr ing silvic Gică Duţă pot spune eu , Denisa Cristofil, in calitate de Vînzător al acestui teren, că informatiile din acest articol sunt false deoarece suprafata pe care i-am vîndut-o este de doar 290 Ha padure , teren obtinut Exclusiv pe cale administrativă
si încă 8 Ha pădure – oferite de mine prin Act notarial de donatie.
Deci in niciun caz nu i-am dat Procura si nici nu s-au mai cîştigat la finalul a opt ani consecutivi (2008-2016) de procese juridice funciare civile impotriva Autoritătilor statului , procese deschise de mine in baza Legii 247/2005 – vreo altă suprafaţă de teren forestier care să intre in posesia Domnului Dr ing. silvic Duţă. Şi nici nu a mai cumparat din altă parte vreo pădure, avînd in vedere că suma de bani aferentă suprafetei de 290 Ha padure , 84.100 (optzecisipatrumiiunasuta) Euro in anul 2006, la valoarea valutei 1 Euro= 3,55Lei, a obtinut-o prin Credit ipotecar bancar , dumnealui personal neavînd banii necesari acestei Achiziţii funciare .
Detin Contractul de Vînzare-Cumpărare pt cele 290 Ha teren forestier nr.717 din 26 iunie 2006 incheiat la Biroul Notarului Public Veronica Chiriac, din mun. Adjud, str Libertăţii, bl.2, Ap.2 , Jud. Vrancea .

Fie ca Dumnezeu să lumineze mintea fiecăruia prin Spiritul Adevărului si al Vietii !

Cu multumiri deosebite ,
Domnisoara Denisa Cristofil ,
www.deniss.com.ro
https://www.facebook.com/UnPumnDeOdihna/?modal=admin_todo_tour

ZIARUL REALITATEA.Ro
Ionuț Cristian Duță, noul director al Ocolului Silvic Focșani este silvicultor de meserie, dar şi dezvoltator imobiliar, afacere în care au fost atrași şi membrii familiei sale, pesediști de bine din fieful lui Marian Oprișan.
De la 1 aprilie, Gică Duță nu mai este șeful Ocolului Silvic Focșani, instituție pe care a condus-o foarte mulți ani, chiar dacă în timp a avut şi funcții mai înalte, precum cea de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Pădurilor sau de director al Direcției Silvice Vrancea.
Gică Duță, un maestru al retrocedărilor frauduloase care au chelit Munții Vrancei
A ieșit la pensie, iar locul său a fost luat chiar de fiul cel mic, Ionuț Cristian Duță. Decizia a fost luată de directorul Direcției Silvice, Lucian Zamfir.
“A fost hotărârea mea, așa am considerat eu de cuviință şi este legal”, ne-a declarat directorul Zamfir, care a refuzat să facă alte comentarii pe subiect.
Informații despre faptul că Gică Duță își pregătește fiul pentru a-i lua locul sunt mai vechi, dar șeful Direcției Silvice Vrancea a negat vehement această variantă. Ocolul Silvic Focșani este cea mai mare unitate din subordinea Direcției Silvice Vrancea şi administrează 22.692 de hectare de pădure, cu o posibilitate de exploatare a masei lemnoase de 123.000 mc.
Ionuț Cristian Duță, noul director al Ocolului Silvic a absolvit în anul 2009 Facultatea de Silvicultură din Cadrul Universității Transilvania.
“Sunt împuternicit în funcția de șef al Ocolului Silvic Focșani pe o perioadă de 60 de zile, până la organizarea concursului”, susține Ionuț Cristian Duță, care nu știe încă dacă va participa la concurs. Tatăl său neagă implicarea în schimbarea de la Ocolul Silvic. „Nu am nicio legătură cu această numire. Altcineva va judeca dacă fiul meu este competent să obțină această funcție”, a ținut să precizeze Gică Duță.
Tatăl lui Ionuț Cristian Duță, un maestru al retrocedărilor frauduloase care au chelit Munții Vrancei
Familia Duță este cunoscută în Vrancea pentru moșiile de sute de hectare de pădure, cumpărate din drepturi litigioase, în Focșani circulând zvonul că nu ar fi deloc străin de retrocedările frauduloase care au chelit Munții Vrancei. Gică Duță a fost candidat PSD la alegerile pentru Parlament, în 2008 şi a făcut parte din consiliul de administrație al Romsilva. În prezent, se pregătește să facă afaceri şi în domeniul imobiliar. Împreună cu soția sa, fosta judecătoare Silvia Gabriela Duță, lotizează terenuri pentru construcția a 125 de locuințe, terenuri pe care le-a și pus în vânzare.
Acuzații de furt în „istoria” moșiei lui Gică Duță
Lui Gica Duță, i-a pus Dumnezeu mina în cap când s-a ales cu peste 1.400 ha de pădure, după ce a cumpărat drepturile litigioase de la o prahoveancă sătulă să se mai plimbe prin tribunalele patriei. Inițial, Gica Duță a avut doar procură pentru reprezentare din partea Denisei Ileana Cristofil, după care, anul trecut, cei doi au încheiat un contract.
Prin acest act, parafat la notarul Constantin Ivan, Gică Duță se angaja să plătească 10.000 euro, din care 37.100 de lei avans. În plus, cei doi au parafat și că, „pentru fiecare ha de teren forestier ce va fi obținut prin hotărâre judecătorească să achite 150 de euro”.
Prahoveanca a revendicat o parte din moșia Vladnicul încă din 1991, însă abia după ce interesul a trecut în mâna lui Duță pesedistul, dreptul de proprietate a fost reconstituit în mare parte. Duță a susținut că nici nu mai știe cine a fost avocatul care l-a reprezentat în proces, însă împuternicirea avocațială de la dosar o indică pe Ana Corina Sacrieru, care este nimeni alta decât fiica lui Nicolae Vraciu, judecător la Tribunalul Vrancea, unde lucrează și soția sa.
Procesul lui Gica Duță pentru reconstituirea unei părți din moșia Vladnic s-a plimbat prin instanțe doar timp de aproape un an. Ultima decizie a Judecătoriei Adjud este dată în 2009, fostului subsecretar de stat de la Ministerul Pădurilor fiindu-i reconstituite 437,71 ha de pădure la Corbița, pe vechiul amplasament, în vreme ce alte 987,79 ha la Ocolul Silvic Adjud.
Dosarul restituirii pădurii are însă foarte multe semne de întrebare. Un moștenitor al unei părți din moșia Vladnic îi acuză pe Denisa Cristofil și Giga Duță că i-ar fi dispărut acte din propriul dosar și s-au folosit de ele ca aparținându-le.
Cum a reușit Ionuț Cristian Duță să pună laba pe un teren din buricul Focșanilor și să obțină autorizațiile necesare pentru un bloc cu nouă etaje construit pe acel teren
Fiul, Cristian Ionuț Duță, are la rândul său planuri în afacerile imobiliare. Prin intermediul firmei pe care o conduce construiește un bloc cu 9 etaje în Focșani, pe strada Cuza Vodă 63. Legea nu-i interzice fiului, în calitatea de director al Ocolului Silvic Focșani, să fie şi administrator al unei afaceri.
Terenul are o suprafață de aproape 2.100 de mp şi este vecin cu fostul stadion 23 de August. Interesant este că în urmă cu aproape doi ani, în aprilie 2017, primarul Cristi Misăilă a venit în Consiliul Local cu un proiect privind inițierea unei proceduri de cumpărare a acestui teren, care se vindea la licitație pentru prețul de 1.133.750 de lei. Proiectul a fost atunci aprobat în unanimitate iar primarul preciza că terenul urma să fie folosit pentru realizarea unui sens giratoriu.
„În zonă va fi realizat un sens giratoriu la intersecția străzilor Mărășești cu Cuza Vodă, având în vedere legătura cu DN2D. Este o oportunitate să cumpărăm terenul pentru acest sens giratoriu, iar terenul pe care intenționăm să-l cumpărăm va deservi pentru o parcare, atât pentru instituțiile din zonă, cât şi pentru public, cunoscut fiind faptul că în luna august, când vin concetățenii noștri în țară şi au treabă la Serviciul de Pașapoarte și Evidența Populației zona se aglomerează foarte mult”, spunea pe 27 aprilie 2017 primarul Cristi Misăilă.
Nu știm dacă Primăria Focșani s-a mai prezentat la licitația publică, dar cert este că terenul a ajuns în posesia firmei DCI Cofrom International, administrată de Ionuț Cristian Duță.
Aceeași firmă mai are un proiect privind construcția unei clădiri în Focșani, pe un spațiu verde de lângă fostul Tribunal Vrancea, proiect care așteaptă aviz de la Comisia Monumentelor.