DISTRIBUIȚI

07 iunie, ultima zi din ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” – ediția 2019, a fost dedicată siguranței rutiere.

Pe lângă acțiunile specifice derulate de polițiștii rutieri, o importanță deosebită este acordată activităților de educație adresate diverselor categorii de persoane.

Plecând de la premisa că adoptarea unui comportament rutier responsabil are la bază informarea timpurie cu privire la regulile de circulație și necesitatea respectării acestora, poliţiştii de prevenire au direcţionat demersurile de informare către cei mai mici dintre participanţii la trafic.

Valorificând elementul ludic şi experienţa eroilor din poveşti, poliţiştii au discutat cu elevii clasei I de la Școala Gimnazială Nr. 26 despre comportamentul pe care trebuie să-l adopte în diverse situaţii cu potenţial de victimizare şi despre cele mai importante reguli de circulaţie.

O altă categorie aflată în atenţia poliţiştilor în această zi a fost cea a viitorilor conducători auto.

Astfel, cursanţii unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi au putut afla de la oamenii legii care sunt principalele cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie şi au discutat pe marginea unor evenimente rutiere produse în acest an în judeţul Galaţi.

Activităţile din această zi au avut drept principal mesaj importanţa adoptării unei conduite rutiere preventive, indiferent dacă suntem pietoni, biciclişti sau conducători auto.