DISTRIBUIȚI

Proiectul Elita României – 100 de personalități românești a fost realizat de Asociația Culturală Diverbium în colaborare cu Ambasada României din Spania, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Evenimentele s-au derulat pe parcursul a 3 zile (5,6 și 7 iulie) la Ambasada României de la Madrid.

Proiectul și-a dorit să contribuie la păstrarea, afirmarea şi promovarea identităţii culturale a românilor din Spania, dezvoltarea legăturilor afective cu România și consolidarea valorilor culturale şi spirituale româneşti, promovarea imaginii României şi a valorilor românești în rândul comunității românești din Spania, îmbunătăţirea imaginii comunităţii culturale româneşti din Spania și întărirea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării.

Proiectul și-a propus să pună în valoare cultura, arta și literatura română prin intermediul realizării unor evenimente de prezentare a 100 de personalități românești. Partener media a fost: RDS TV (coordonată de Cristian Aldea) iar printre colaboratori: Asociația Scriitorilor și Artiștilor România din Spania – ASARS, Revista Kryton, portalul Rețeaua Literară, portalul România +. Invitați speciali din România: poeții Irina Georgescu și Ștefan Manasia. La inaugurare au participat reprezentanți ai Ambasadei României din Spania, ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și ai Institutului Cultural Român din Madrid.

Din program: concert de muzică cultă cu Trio Vergotis, concert pentru copii cu grupul DoReMi, concert muzică folk cu Elena Ninerică, lecturi de poezie cu membri ai Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania / ASARS și ai Asociației Diverbium, prezentare de carte (Jesus Benitez despre Exercițiul minții de Sabin Mureșan), film documentar: România Muzicii Tradiționale, degustare produse tipice românești (Restaurantul Acasă) și stand de carte. Coordonator de proiect: Gelu Vlașin.