DISTRIBUIȚI

Buna ziua,

Cu prilejul Zilei Culturii Nationale si cu ocazia celebrarii a 130 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Mihai Eminescu, proiectul produs de PostModernism Museum, „Eminescu in artele grafice contemporane – 130 ani” exploreaza rolul operei eminesciene in creatia artistilor vizuali din Romania.

Expozitia „Eminescu in artele grafice contemporane – 130 ani” prezinta atat o selectie de opere de arta inspirate de scrierile lui Eminescu cat si o selectie de editii ale operelor lui Eminescu (unele bibliofile) ilustrate de artisti romani.

16.01-03.02.2019
Tur ghidat si discutii: sambata 19.01, intre 11.00 si 13.00
Producator: PostModernism Museum, curator Cosmin Nasui
Partener si gazda: Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Str. Londra nr. 39, Bucuresti

Expozitia reuneste lucrari de grafica dedicate creatiei eminesciene semnate de artistii: Nicolae Alexi, Aurel Bulacu, Constantin Baciu, Mircia Dumitrescu, Ligia Macovei, Tiberiu Nicorescu, Ion Panaitescu, Vasile Socoliuc, Done Stan, Mihu Vulcanescu si ilustratii de grafica de carte.

Proiectul Eminescu in artele grafice contemporane – 130 ani are si o componenta de cercetare a semnificatiei specifice acordate poetului national in functie de perioadele istorice si politice in domeniile artelor vizuale.
1989 a însemnat Anul Eminescu (anul centenarului) totodată și anul căderii comunismului în România. În multitudinea de manifestări culturale și expoziții organizate atunci, artiștii grafici români și-au adus contribuția prin realizarea unui grupaj de lucrări dedicate poetului național.

Detalii atasate si la link http://www.postmodernism.ro/eminescu-in-artele-grafice-contemporane-130-ani/

(la link si imagini ale lucrarilor si ilustratiilor)

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1580622278748725

Multumim de interes,
Oana Nasui
coordonator comunicare

+4 0730 040 514
Skype: OanaNasui
http://ro.linkedin.com/in/oananasui