DISTRIBUIȚI

Decizia apare după conflictul intern din DNA, între șefa instituției și doi procurori bănuiți că ar fi livrat televiziunilor înregistrări din timpul ședințelor procurorilor.

Merită să ne reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost nemulțumit de prima evaluare, acuzându-l pe Tudorel Toader că nu și-a argumentat hotărârea de a o menține în funcție pe Kovesi, dar și pe Procurorul general, Augustin Lazăr.

România Liberă a descoperit un nou plagiat în cazul premierului Mihai Tudose, dar e greu de crezut că și aceasta va fi evaluat. În definitiv, același Liviu Dragnea spunea că nu e nicio problemă că și-a plagiat teza de doctorat, întrucât plagiatorul Victor Ponta a fost un premier bun.

În timp ce Guvernul se ocupă de ”lichidarea” justiției ostile, un studiu de impact elaborat de Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) și lector al Institutului Bancar Român, arată că jumătate din companiile active ar plăti un impozit mai mare dacă taxarea firmelor se va schimba de la 1 ianuarie 2018, conform programului de guvernare anunțat săptămâna trecută de PSD.

O altă concluzie a studiului: aproximativ 1 din 3 companii care activează în România sunt expuse riscului de a intra în insolvență.

Și SRI își vede liniștit de treabă și continuă să colaboreze cu firme controversate. Mult discutatul proiect SII Analytics-Big Data – împotriva căruia a fost făcută și o sesizare la OLAF – a fost câştigat de Siveco şi o firmă deţinută în trecut de un interpus al lui Sebastian Ghiţă, după ce oferta firmei care obținuse contractul în prima fază a fost declarată neconformă.

Apele sunt tulburi și peste Prut, unde ambasadorul SUA la Chișinău avertizează că reformele stagnează, motiv de dezamăgire pentru cetățeni, dar și pentru partenerii occidentali ai Republicii Moldova.

Recomandarea de lectură a redacției: The New Yorker – ”American Dignity on the Fourth of July”.
Reporter de serviciu Marius Silviu BURLUI,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi