DISTRIBUIȚI

După ce a respins, din nou, acordul pentru Brexit negociat de guvernul condus de Theresa May cu Uniunea Europeană, Camera Comunelor a votat amendament care exclude ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord. Theresa May va veni și joi în Parlament pentru a propune un nou vot privind acordul, până pe 20 martie. Pare o situație fără ieșire, mai ales că europenii au exclus în mod ferm orice renegociere a acordului respins deja de două ori de deputații britanici.

În timp ce parlamentarii britanici pun bețe-n-roate în chestiunea Brexit, colegii lor români nu se complică prea mult să respecte regulile democratice. Bugetul retrimis de președintele Iohannis cu numeroase observații a fost votat fără niciun fel de modificări.

Și CCR a fost ocupată marți. A declarat constituțională ordonanța de urgență prin care a fost creată controversata secție de anchetare a magistraților, dar a respins cele trei legi privind sistemul bancar inițiate de senatorul Daniel Zamfir.
Reunit la Strasbourg, plenul Parlamentului European a recomandat, din nou, suspendarea oficială a negocierilor de aderare ale Turciei la Uniunea Europeană. #PE

Recomandarea de lectură a redacției: CNN – Cheat. Bribe. Lie. Here’s how the college admissions scam allegedly worked.
Reporter de serviciu: Ioana Nedelcu, anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi