DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, s-au dus în Comisia de Apărare a Senatului, dar discuțiile nu au adus elemente noi în elucidarea evenimentelor din 10 august. Au scos însă la iveală dorința PSD de a îngrădi protestele și au readus în atenție o cerință mai veche a Jandarmeriei: aceea de a avea competențe de cercetare penală.

Trădând o mentalitate dictatorială, Carmen Dan vrea modificarea legii privind adunările publice în așa fel încât ”orice misiune a structurilor statului să nu mai poată fi pusă sub semnul întrebării”. De ce nu? În definitiv, suntem în statul în care unii sunt mai presus de lege.

În aceeași notă, ministrul de Interne refuză desecretizarea unor documente solicitate de Parchetul General în ancheta privind intervenția brutală a jandarmilor la protestul Diasporei.

Are, în schimb, în vedere rețelele de socializare unde e prea multă libertate și e nevoie de o reglementare. Se vede că unii se uită prea mult spre Est și prea puțin spre Vest.

În acest timp, discretă ca de obicei, Viorica Dăncilă a plecat la Bruxelles pentru a le prezenta liderilor principalelor grupuri politice din Palamentul European ”situația reală” din România. #PE

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic, despre discursul președintelui SUA la ONU: Donald Trump Issues a Scathing Rejection of ‘Globalism’
Reporter de serviciu Marius Sorin DIMACHI,anul III CRP,Universitatea Apolloinia Iasi