DISTRIBUIȚI

„O spun de un an de zile – mi-am asumat aceste lucruri şi în campania electorală, şi ulterior şi ştiam ce mă aşteaptă şi ştiu ce mă aşteaptă, numai că nu pot să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie – şi o spun pe româneşte ca la noi, în Teleorman. Adică vreau să duc această luptă până când sper că fiecare român – şi dumneavoastră şi oricare din această ţară – să ştie că poate avea încredere în justiţie, chiar dacă nu sută la sută. Nu în situaţia în care suntem”, a declarat Liviu Dragnea miercuri, după ce și-a votat grațierea prin modificarea Codului Penal.

Situația, dacă nu ar fi una clară, ar părea exact scena în care bătrânul cavaler rătăcitor, aflat în slujba binelui, Don Quijote de la Teleorman, pornește în luptă împotriva morilor de vânt din România, dușmanii imaginari ce trebuiau neapărat învinși pentru că reprezentanții răului, avându-l alături pe Sancho Panza pe post de scutier în Parlamentul României.

Don Quijote se luptă cu statul paralel, cu ambasadele, cu Soros, cu președintele Iohannis, care își folosește „abuziv” atribuțiile constituționale, se luptă cu Justiția cea rea, se luptă cu opoziția care, chiar mică și plăpândă, nu-l lasă să facă bine omenirii.

Morile de vânt au început să reacționeze: chiar dacă se arată rar, președintele Iohannis a ținut o declarație de presă în care a avut un discurs dur împotriva PSD, Comisia Europeană a transmis că îngrijorarea la Bruxelles este în creștere după adoptarea Codului Penal.

Și asociația Forumul Judecătorilor desființează cele mai controversate modificări aduse Codului Penal prin care politicienii și funcționarii publici scapă de dosarele de abuz în serviciu, iar crima organizată va fi mult mai greu de pus sub acuzare.
Alte 3.000 de mori de vânt mai mici au fost aseară în Piața Victoriei și au luat în nas niște gaze lacrimogene de la jandarmii aflați sub comanda PSD.

În schimb, liderul PSD, Liviu Dragnea de la Teleorman spune că acest Cod Penal este dedicat justițiabililor.

Să amintim și de un mincinos care într-o singură declarație la RFI a spus 3 minciuni gogonate. Este vorba despre Liviu Pop, cel care pentru a-și apăra șeful pe linie de partid, nu a mai ținut cont de nimic și s-a transformat într-un Neculăiță-Minciună.

Acum avem și șef la SIE. Omul cu limbaj licențios din Parlamentul României, Gabriel Vlase, a fost validat de colegi pentru a conduce Serviciul de Informații Externe.

Vrei să afli mai multe informații despre impactul economic al Uniunii Europene în România și Republica Moldova? Trimite-ne întrebările tale iar eurodeputatul Siegfried Mureșan îți va răspunde. Q&A cu Siegfried Mureșan, europarlamentar român. #BST

Recomandare de lectură inspirativă: Washington Post – Și protestele pașnice din SUA din anii ’50 și ’60 erau criticate și se întâmpla în cea mai democratică țară din ume.
Reporter de serviciu: Marius Sorin DIMACHI,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iasi