DISTRIBUIȚI

ASF și Guvernul neagă din răsputeri că ar vrea să naționalizeze pensiile private din România, așa cum anunțase NN (fostul ING – pensii private).

Este adevărat, ne amintim că la fel nega întreg guvernul și existența elefanților descoperiți de președintele Klaus Iohannis la Palatul Victoria: ordonanțele de urgență privind modificarea Codurilor penale și grațierea.

Scandalul naționalizării pensiilor private l-a făcut pe Liviu Dragnea să aibă o reacție dură la adresa companiei NN și a cerut Guvernului să ceară explicații de la Ambasada Olandei.

Modificările aplicate salariilor a circa 1,2 milioane de oameni ar putea costa bugetul României încă 25 de miliarde de lei începând de anul viitor. PSD insistă că va avea bani fără să crească deficitul, dar care va fi compromisul?
Până atunci, însă, guvernul a donat Republicii Moldova nu mai puțin de 96 de microbuze școlare. Este a doua donație de acest gen, după ce în 2014 a mai donat încă 100 de microbuze.

Nici noi nu stăm prea bine: un raport al Comisiei Europene arată că în 30 din cele 41 de judeţe ale României PIB-ul pe cap de locuitor este în creștere, dar este încă sub 50 % din media UE.

La alții altele sunt problemele: În SUA, gafele administrației Trump se țin lanț. Ultima a fost aceea a lui Sean Spicer care l-a comparat pe liderul sirian, Bashar Al-Assad, cu Adolf Hitler, într-o discuție despre atacul cu arme chimice din Siria.

Asta l-a făcut pe Lawrence Wilkerson, fostul oficial al Administraţiei Bush Jr. să îi caracterizeze pe cei din jurul lui Donald Trump drept amatori.
Reporter de serviciu Marius Sorin DIMACHI,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi