DISTRIBUIȚI

Mult așteptata, dar și previzibila, decizie a lui Klaus Iohannis privind cererea de revocare a procurorului-șef al DNA a fost anunțată luni, președintele transmițându-i lui Tudorel Toader că n-a fost convins de argumentele prezentate în ”așa-zisul” său raport.

Nici n-a ascultat bine argumentele președintelui, că Tudorel Toader a și anunțat că Guvernul va sesiza CCR, pe motiv că șeful statului nu are competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul-șef al DNA.

Asta ne arată că social-democrații vor continua să ocupe spațiul public cu teme false, în loc să se aplece asupra problemelor adevărate.

Pericolul care amenință România a fost sesizat și de președintele francez, care a vorbit într-un interviu amplu despre o ascensiune a „democraţiilor iliberale” în Europa. Emmanuel Macron s-a referit la ”unii din România” care atacă independenţa magistraţilor, lăudând, în același timp, atitudinea președintelui Iohannis.

Fapt care nu a fost pe placul liderului PSD. Liviu Dragnea a replicat că social-democrații contabilizează declarațiile celor care îi dau lecţii de suveranitate, le contabilizează, dar nu se vor lăsa ”foarte mult influenţaţi”.

PSD nu suportă sfaturi de la aliați, ci își vede în continuare de propria agendă, ruptă complet de realitățile românești. În timp ce o treime dintre copiii născuți în România au părinți necăsătoriți, Dragnea anunță un mare miting – de un milion de persoane – în sprijinul familiei tradiționale.
Recomandarea de lectură a redacției: Der Spiegel – How Macron’s Movement Is Transforming French Politics
Reporter de serviciu Marius Sorin DIMACHI,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iasi