DISTRIBUIȚI

Carmen Dan este așteptată de premierul Mihai Tudose cu demisia de la conducerea ministerului de Interne. Tudose acuză că a fost mințit și a spus cu subiect și predicat că el nu mai poate lucra cu Carmen Dan în guvern.

Ministrul de Interne s-a trezit acum că i se cere propria demisie, după ce marți a cerut în stânga și în dreapta demisii în Poliție, și a propus demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. Mai mult, premierul Mihai Tudose l-a păstrat în funcție pe Despescu, arătând public o profundă neîncredere în Carmen Dan.

Nu putem să nu ne amintim că marți Carmen Dan a săpat groapa mai multor șefi din Poliția Română, inclusiv a șefului de la Omoruri care l-a prins pe polițistul pedofil. Acum, apropiata lui Liviu Dragnea stă pe marginea acestei gropi, iar în spatele său este Mihai Tudose.

De altfel, Mihai Tudose a dat de înțeles la prima ședință de guvern din acest an că este pregătit pentru luptele grele ce urmează. El le-a urat miniștrilor un 2018 rodnic, avertizând că liniștit sigur nu va fi acest an.

Apropo de liniște, să mergem pe o plajă din Madagascar și să ni-l închipuim pe Radu Mazăre cu un cocktail în mână în timp ce la ICCJ s-a emis un mandat de arestare în lipsă pentru încălcarea termenilor controlului judiciar. Judecat în nenumărate dosare, fostul primar al Constanței va fi dat în urmărire internațională.

În Polonia, nu mai puțin de opt miniștri au fost schimbați într-o încercare a Varșoviei de a mai liniști Uniunea Europeană. Presa din Europa nu vede, însă, ca fiind o mișcare suficientă pentru detensionarea relațiilor. Și totuși, ce se ascunde în spatele remanierii din Polonia?

Guvernul austriac intenţionează să reducă alocaţiile acordate copiilor care nu locuiesc în Austria. Coaliţia guvernamentală de la Viena vrea ca nivelul alocaţiei să fie egal cu cel din ţara în care locuiesc copiii europenilor care muncesc în Austria. Printre cei mai afectați europeni vor fi românii.

Preşedintele Igor Dodon a mai suferit o înfrângere în Moldova. El a asistat neputincios cum legea privind propaganda rusă a fost promulgată, deși el s-a opus din răsputeri. Dodon a fost suspendat a treia oară pentru că a refuzat să promulge legea, iar interimatul i-a revenit lui Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Recomandarea de lectură: New York Times ne propune un album foto cu 52 de locuri ce ar trebui vizitate în 2018.

Reporter de serviciu: Marius Sorin DIMACHI,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iasi