DISTRIBUIȚI

Chiar dacă audierile din comisiile de specialitate au fost o simplă formalitate, discuțiile au dezvăluit slaba pregătire a multor miniștri. Noroc că parlamentarii opoziției nu au putut pune prea multe întrebări.

Dând vina pe emoții pentru greșelile gramaticale, Valentin Popa de la Educație a surprins neplăcut prin declarația sa privind plagiatele. Atenția acordată acestora ar aduce prejudicii învățământului din România, susține rectorul de la Suceava, argumentând că nici legea „nu prevede nicăieri că trebuie să punem ghilimele la un text pe care-l preluăm”.

Pe lângă gafe, miniștrii au venit și cu promisiuni mărețe, pe care, cel mai probabil, nu le vor putea îndeplini. Un exemplu este ministrul Apărării care vorbește de construirea unui submarin românesc. O fi mai ușor de construit decât niște kilometri de autostradă.

Petre Daea rămâne la Agricultură, ministrul lăudându-se că în mandatul precedent a fost pentru prima dată în România când s-au dat subvenţiile, plata finală, de la 1 decembrie. #AGRI

La ceremonia de învestitură, președintele Klaus Iohannis a avertizat Cabinetul Dăncilă că există o linie roșie peste care nu pot trece: independența justiției. După câteva ore, Liviu Dragnea i-a transmis de la un post de televiziune că Guvernul va merge înainte cu legile justiției.

În timp ce Guvernul Dragnea se pregătește de un nou asalt asupra justiției, Comisia Europeană, prin vocea comisarului român Corina Crețu, face din nou apel la autoritățile de la București să accelereze absorbția fondurilor UE.

Recomandarea de lectură a redacției: The Guardian, despre un posibil război comercial între SUA și UE.

Reporter de serviciu Beatrice AZIZOAIE DIMACHI,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iasi