DISTRIBUIȚI

Petre Daea a uitat că politicienii scot perle pe gură atunci când au în față jurnaliști care nu-i solicită cu întrebări incomode, astfel că s-a dus la Antena 3, unde a comparat sacrificarea porcilor cu ceea ce se întâmpla în lagărele naziste: ”Porcii aceștia, toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară acolo, este ca la Auschwitz, dom’ne”.

Declarația sa a fost taxată dur de Ambasada Statului Israel, opoziția i-a cerut demisia, iar CNCD s-a autosesizat. ”Sperăm că e din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul şi Auschwitz”, a precizat Ambasada.

Reacția ministrului arată însă că acesta n-a înțeles nimic din gravitatea declarației sale: ”Nu am jignit pe nimeni în viaţa mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească şi sper să fiu înţeles!”

Singura reacție a puterii a venit din partea liderului PSD, care a recunoscut că ministrul Daea a făcut o gafă, dar nu i-a cerut demisia, ci doar l-a sfătuit ca pe viitor să nu mai vină cu astfel de declarații.

Un alt subiect aflat în atenție: interviurile susținute de candidații la șefia DNA. Urmează să aflăm astăzi dacă Tudorel Toader a găsit un șef pe sufletul său sau va repeta procedura de selecție.

La ordinul premierului, miniștrii au început să iasă să-și prezinte bilanțul. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunțat că, din punctul său de vedere, și-a îndeplinit obiectivele stabilite la început de mandat.

La aproape trei decenii de la căderea regimului comunist în decembrie 1989, am considerat că e timpul să trecem în revistă principalii investitori și finanțatori din România și în ce constă ajutorul oferit țării noastre. #BST
Recomandarea de lectură a redacției: Euronews – Massive Attack’s unfinished sympathy for Romania’s anti-corruption protesters
Reporter de serviciu Marius Sorin DIMACHI,anul III CRP,Universitatea Apollonia Iasi