DISTRIBUIȚI

„Vom reconstrui Notre Dame”, a spus Emmanuel Macron, după incendiul devastator ce a distrus cunoscuta catedrală din centrul Parisului.

Vom reconstrui justiția, gândesc cei din coaliția PSD-ALDE, după mai bine de doi ani de lupte cu sistemul și nenumărate schimbări legislative, care au provocat o nouă dezbatere în Parlamentul European pe tema statului de drept din România. #PE

Dar, dacă dezbaterea din legislativul UE nu duce la niciun rezultat, în Parlamentul de la București se fac pregătiri pentru noi schimbări ale legilor din domeniul penal: Comisia Iordache se pregătește să-și reînceapă activitatea. Parlamentul ascultă deci, de ordinul șefului PSD, Liviu Dragnea, care a cerut ca modificarea Codurilor Penale să fie făcută de deputați și senatori, după ce ministrul justiției a refuzat să susțină o ordonanță de urgență pe această temă.

Iar Tudorel Toader rămâne încă în fotoliul ministerial, după ce Senatul a amânat din nou moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva acestuia.

De o amânare a avut parte și Liviu Dragnea, care așteaptă acum o decizie a Curții Constituționale pentru a vedea cum va evolua procesul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului din județul Teleorman.

În schimb, Președinția română a Consiliului UE nu a amânat dezbaterea noii legislații UE privind drepturile de autor, iar statele membre au aprobat luni controversata directivă. Urmează doi ani în care statele UE trebuie să o transpună în legislația proprie.

Și dacă am deschis cu incendiul de la Notre Dame, închidem cu o istorie sumarizată a catedralei, ca recomandare de lectură.
Reporter de serviciu De Rotschild Leopold James,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi