DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că a auzit tot felul de zvonuri la televiziuni despre faptul că unele corporații multinaționale și chiar naționale au stimulat propriii angajați să iasă la manifestațiile împotriva Guvernului Grindeanu.

Pe fondul acestor acuzații, Dragnea i-a asigurat pe primarii reuniți la București că Parlamentul va defini, indiferent de presiuni, distincţia dintre legalitate şi oportunitate, subliniind că oportunitatea e a celui ales în mod legitim.

Nici liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu se lasă mai prejos și lansează critici la adresa multinaționalelor, acuzându-le că-și transferă profitul în statele de origine.

Tăriceanu este deranjat de discuțiile privind efectele corupției, spunând că nimeni nu vorbeşte despre cauzele corupţiei din România. În opinia sa, una dintre cauze este proasta salarizare a funcționarilor.

Frații de peste Prut au și eu problemele lor. Una dintre ele: relația cu regimul separatist de la Tiraspol. Vicepremierul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, vorbește, într-un interviu acordat Report.md, despre soluțiile privind reglementarea conflictului transnistrean.

Nici peste Ocean nu sunt ape liniștite. De parcă nu era de-ajuns stilul de guvernare al lui Donald Trump, oameni fără experiență din jurul lui vin cu propuneri amatoristice, precum propunerea de pace care prevede organizarea unui referendum privind închirierea Crimeei către Rusia.

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic – un intervi