DISTRIBUIȚI

Insistențe
Șeful statului încearcă să ne convingă, în pofida evidențelor, că guvernul PNL a gestionat bine epidemia de coronavirus și că, în general, alții sunt de vină pentru extinderea acesteia.
„Lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine. Chiar statele despre care vorbiți (Germania și Franța n.r.) au un număr de cazuri mult, mult, mai mare ca noi, chiar raportat și la populație. Și, din păcate, deja s-a ajuns în unele state europene să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru. De aceea, de fiecare dată spun și autorităților, și românilor, să combată eficient extinderea acestei epidemii. Noi, fiecare, cu mască, distanță, igienă, autoritățile cu măsurile care au fost impusă, iar sistemul sanitar cu ce am discutat, chiar ieri, cu extinderea capacităților, de exemplu la terapie intensivă, lucru care se realizează”, a spus miercuri președintele, în conferința sa săptămânală de presă.
De cealaltă parte, șeful PSD a acuzat că planul de combatere a pandemiei al liberalilor este realizat de „impostori și habarniști”. Marcel Ciolacu pare că vrea să facă un altfel de campanie electorală, în loc de certuri între candidați, dezbateri pe teme medicale: „Specialiștii PSD versus specialiștii PNL. Măsurile PSD pentru combaterea pandemiei versus măsurile PNL”.
În același timp, veștile de la UE nu sunt chiar încurajatoare – vaccinarea împotriva COVID-19 nu va începe România anul acesta, cel mai probabil.
În alte știri:
Încă un pas pentru o apropiere a legislației privind salariul minim din UE
Reguli noi pentru suspecții de COVID-19
Bani europeni pentru autostrada Moldovei
Și, apropo de fondurile europene, vă mai prezentăm două materiale despre investiții finanțate de UE în România:
Renașterea municipiului Alba Iulia, în urma unor proiecte de zeci de milioane de euro
Reabilitarea Curții Domnești din Târgoviște este finanțată tot cu fonduri europene #REGIO
Recomandarea zilei: De ce estul Europei nu mai este „performerul” pandemiei ca în primăvară, via Bloomberg
Reporter de serviciu MIHAI DERMENGI,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iași