DISTRIBUIȚI

Într-un exercițiu de ipocrizie greu de egalat, liderii PSD au evocat personalitatea și dragostea de țară a ultimului suveran al României. Mitingurile de susținere ale Guvernului au fost anulate, iar Gabriela Firea – ignorantă în ceea ce privește istoria românilor – a anunțat că va propune ca Piața Victoriei să poarte numele regelui Mihai I.

Nici măcar Ion Iliescu nu s-a putut abține. După ce nu l-a lăsat pe rege să intre în țară în anii 90, președintele de onoare al PSD a vorbit acum de faptul că el și Mihai I au reușit să transmită către ”partenerii noștri un mesaj puternic, de asumare a valorilor comunității europene”.

Florin Iordache s-a folosit de moartea regelui pentru a pune capăt ședinței furtunoase de luni a comisiei speciale pentru legile justiției. În urma discuțiilor contradictorii și a certurilor din comisie, Florin Iordache a invocat moartea regelui Mihai pentru a suspenda ședința. Doar că era deja 17:08, deci după multe ore în care se știa deja de decesul Majestății Sale.

Vești nu tocmai bune au venit și de la Bruxelles, unde Consiliul UE a adoptat o decizie prin care a stabilit că România nu a luat măsuri eficiente pentru corectarea unei devieri semnificative de la obiectivele bugetare pe termen mediu. România a primit termen până la 15 aprilie 2018 pentru adoptarea unor măsuri eficiente de corecție.

Într-un interviu pentru Report.md, negociatorul-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE din 2018, Siegfried Mureşan, a vorbit despre fondurile europene pe care le poate atrage R. Moldova anul viitor, dar și despre despre dezamăgirea UE și despre încercarea acesteia de a se asigura, printr-un ”acord pre-nupțial” că cineva nu va fugi cu banii.

Dat fiind că astăzi este Moș Nicolae, iar românii vor aloca, în medie, 340 de lei pentru cadourile din acest an, haideți să vedem de unde vin jucăriile pentru copiii din UE.

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic – George Soros and the Demonization of Philanthropy.
Reporter de serviciu Beatrice AZIZOAIE DIMACHI,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iasi