DISTRIBUIȚI

Zorii zilei de ieri i-au dus pe oficialii de la Palatul Victoria tocmai în Sala Unirii de la Alba Iulia, locul unde a fost semnată declarația de Unire din 1918. Plini de populism, naționalism și prostie, membrii Guvernului s-au delectat cu un clip video în care România este prezentată exact ca în filmulețele propagandistice din țările comuniste.

Așezată pe Tronul din Alba Iulia, Dăncilă a început să arunce cu acte normative spre țară. Un proiect prin care toți copiii până în 18 ani trebuie să aibă, din 2019, un cont la Trezoreria Statului – și în care Statul nu este deloc împiedicat să nu își bage mâna -, dar și o Casă Română de Comerț Agroalimentar denumită, cum altfel, „UNIREA”.

Liviu Dragnea a transmis că nu va participa la niciun eveniment de 1 Decembrie, deoarece medicii îl sfătuiesc să stea departe de răcoare.

În același timp, Orlando Teodorovici, ministrul cunoscut pentru aparițiile sale în cluburile de noapte, după ce le-a spus la revedere românilor care muncesc în străinătate, apoi și-a nuanțat declarațiile, ca în final să spună că a fost o afirmație nefericită, vine și face lumină: el este „român pursânge”. Nu l-a întrebat nimeni daca este sau nu, dar e posibil să fi simțit nevoie să facă această precizare după acuzațiile care i s-au adus că este antiromân și antieuropean. Când a auzit Iohannis ce a zis Orlando, președintele l-a acuzat pe acesta că vrea să-i sechestreze pe români în interiorul granițelor.
Zvonurile că PSD pregătește în forță o Ordonanță pentru amnistie și grațiere l-au trezit și pe Iohannis. În stilu-i caracteristic, șeful statului a transmis că o astfel de măsură ar fi o catastrofă pentru România și le-a cerut „lucizilor” din PSD să împiedice cu orice preț un astfel de demers.

Comisarul Corina Crețu se arată din nou nemulțumită de Executiv, ea transmițându-i ministrului Cercetării îngrijorarea sa față de întârzierile implementării fazei a doua a Laserului de la Măgurele. #politicadecoeziune

Recomandare de lectură: IFLScience ne spune dacă putem fi sa nu conștienți după moarte.
Reporter de serviciu Janira COVALIU, anul I CRP, Universitatea Apollonia Iasi