DISTRIBUIȚI

Campania electorală e în toi, astfel că plouă cu promisiuni de mai bine. În prezența președintelui Klaus Iohannis, Guvernul a prezentat joi Planul Național de Redresare și Reziliență, ale cărui obiective vor fi realizate cu ajutorul fondurilor europene. Autoritățile române au la dispoziție 30,44 miliarde euro pentru redresarea post-pandemie. Depinde de ele dacă îi vor folosi pentru dezvoltare, sau doar pentru a bifa pe hârtie niște obiective.
Printre promisiuni – 250 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres și investiții în educație și sănătate.
”Vom implementa un nou model de dezvoltare, bazat pe investiții, inovare și competitivitate”, a susținut președintele Klaus Iohannis.
Premierul Ludovic Orban a plusat: ”Suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la aderarea noastră la Uniunea Europeană”.
Experiența ne arată că trebuie să așteptăm să se termine campania electorală, pentru a vedea dacă laptele și mierea sunt doar pe hârtie.
Alte știri:
Diversitate în mass-media? Să ne uităm la redacții
[www.euractiv.ro/euractiv-moldova/ue-acorda-georgiei-iordaniei-si-moldovei-asistenta-macrofinanciara-in-valoare-de-400-de-milioane-de-euro-21931]UE acordă Georgiei, Iordaniei și Moldovei asistență macrofinanciară în valoare de 400 mil. de euro
Proiect din România, printre câștigătorii ediției 2020 a concursului european pentru inovare socială
”Dreptul la reparație” pentru consumatorii europeni
Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online – The solar discs that could beam power from spac
LIVIU TACHE RADU,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iași