DISTRIBUIȚI

Protestul vine după ce, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat, în procedura de urgență, o lege care să reglementeze Universitățile străine din țară și care ar viza direct universitatea finanțată de Soros, având în vedere toate acuzațiile și criticile pe care Orban i le aduce miliardarului.

În cursul zilei, două atacuri cu bombă au avut loc lângă două biserici din orașele Tanta și Alexandria din Egipt. Atacurile s-au soldat cu peste 40 de morți și 120 de răniți. Statul Islamic le-a revendicat, iar preşedintele egiptean a declarat starea de urgenţă pe o perioadă de trei luni. Papa Francisc urmează să facă o vizită în Egipt în următoarele trei săptămâni.

Au existat manifestații și la Stockholm, în urma atacului de vineri în care patru persoane și-au pierdut viața și 15, inclusiv o româncă, au fost rănite după ce un camion a intrat în mulțime în centrul capitalei.

Românca, victimă a atacului de la Stockholm de vineri, se numește Păpuşa Ciuraru, are 83 de ani, și este o cerşetoare cunoscută, celebră printre romii din capitala Suediei, potrivit unui material al publicației suedeze Expressen. Femeia a apărut în opera „God in Disguise”, dar acum locuiește pe străzi, unde plănuiește să se întoarcă după ce iese din spital.

De asemenea, premierul suedez a cerut să fie luate măsuri pentru ca solicitanții de azil cărora li s-a respins cererea de a rămâne în Suedia să fie repatriați. Care sunt ultimele informații privind atacul de la Stockholm.

Iar Nicușor Dan și Dacian Cioloș încă trec printr-un lung val de răzgândiri. Președintele USR a afirmat din nou că este pregătit să îl primească pe fostul premier în partidul său, contrar a ceea ce spunea în urmă cu doar câteva săptămâni.

Recomandare de lectură. New York Times reamintește despre momentul în care Barack Obama a avut de făcut o alegere privind Siria. Posibil printre cele mai grele din timpul mandatului său.
Reporter de serviciu Beatrice AZIZOAIE DIMACHI,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi