DISTRIBUIȚI

Dacă amnistie și grațiere cu mâinile lui tudorel Toader nu are, Dragnea are și alte soluții pentru a scăpa de închisoare. Și-a „abandonat” scaunul de președinte al Camerei Deputaților pentru scurtă vreme în mâinile „călăului” Justiției, Florin Iordache. Iar acesta a acționat ca la ordin.

Celebrul Florin Iordache a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu protocoalele „nefirești” (așa cum le-a denumit Toader) încheiate între Parchetul General și SRI. Nu a putut să le conteste singur. Ar fi bătut la ochi: Dragnea s-ar fi ajutat singur pe o temă ce, aparent, i-ar ușura procesul. Ceea ce e evident oricum.

Dacă CCR ar sta strâmb și ar judeca drept ar afla că aceste protocoale nu mai sunt în vigoare de ceva vreme, deci nu ar avea ce discuta pe această sesizare. Mai mult, deciziile ar avea efect doar pentru viitor, deci, în cel mai rău caz, presupunând că ar admite inepția, ar însemna ca astfel de protocoalesă nu se mai încheie. Dar unii încă speră la altceva.

Dragnea, practic, se ajută cu mâinile lui Iordache, așa cum a făcut-o săptămâna trecută și cu mâinile Vioricăi Dăncilă, care a semnat sesizarea CCR pe tema compunerii completului de 5 judecători care îl judecă pe liderul PSD. Complet care luni a amânat procesul pentru că același Dragnea nu avea avocat ales.

Totuși, Liviu Dragnea și-a folosit și propriile mâini în încercarea de a scăpa de închisoare, nu doar ale altora. El a reclamat la Curtea de Apel București hotărârea ICCJ de a menține până la finalul anului completele alcătuite pentru 2018, chiar dacă legea a fost de curând schimbată.

Practic, Dragnea și-a mutat frontul de luptă în instanțe și la vechii prieteni din CCR la doar o zi după eșecul răsunător al referendumului inutil.

Apropo de referendum, Coaliția pentru familie și-a anunțat sfârșitul. S-a dizolvat.

Și Adina Florea, cea pe care Tudorel Toader o vrea șefă la DN, s-a autodizolvat în CSM. Cu o prestație ce ar trimite-o înapoi în anul II de facultate pentru a-l repeta, Florea a spus că ea nu a fost niciodată un procuror independent, ceea ce a provocat stupoare și în cel mai îndepărtat cătun din România. Ba chiar s-a declarat gata să încalce o decizie a Curții Constituționale. Doar Toader a votat-o.

În aceeași audiere de la CSM au apărut iar scântei între ministrul Justiției și procurorul general. Lazăr a spus că e o glumă numai bună de destindere o afirmație a lui Toader despre Ministerul Public că ar fi singurul minister fără ministru. În același cătun îndepărtat s-au auzit, într-adevăr, râsete puternice.

Să notăm și faptul că până și comisarul european Corina Crețu, membru PSD, s-a săturat de guvernul condus de Dragnea cu mâna lui Dăncilă. Crețu a spus nici mai mult, nici mai puțin decât că nu mai acceptă insulte din partea Guvernului. De la ce s-a luat? de la veșnica poveste a autostrăzii Iași – Târgu Mureș pentru care sunt bani europeni nerambursabili, dar pe care guvernul nu vrea să-i ia.

România e unul dintre principalii producători de miere din UE, dar autorităţile nu acordă prea mult ajutor acestui sector. Nici românii nu sunt mari consumatori de miere. #AGRI

Recomandare de lectură: Analiză BBC – De ce femeile primesc atât de rar premiul Nobel?
Reporter de serviciu: Beatrice AZIZOAIE DIMACHI, anul III CRP,Universitatea Apollonia Iaşi