DISTRIBUIȚI

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a vizitat România și, printre întâlnirile cu parlamentarii, cu președintele și premierul, a avut și un dialog despre viitorul Uniunii Europene cu cetățenii, cărora le-a răspuns la întrebări legate de România, dar și de Brexit.

Juncker a afirmat că are „aproape o poveste de dragoste” cu țara noastră și a promis că se va întoarce destul de curând aici pentru că s-a săturat să vorbească despre România, fără să o fi văzut mai în detaliu. Până atunci, ne-a transmis să ne scoatem din cap impresia cum că România nu ar fi egală celorlalte state membre și nu am avea aceeași demnitate. Cât despre Brexit, îl consideră la fel de dezastruos ca distrugerea URSS, dar este convins că nu vor mai exista și alte țări care să-și dorească exit-ul pentru că vor vedea la autopsie că nu a meritat. În plus, președintele CE este convins că până ce-și va termina el mandatul, nu vor mai exista state care să adere la UE.

Apropo de Comisia Europeană, eurodeputatul PSD Victor Negrescu i-a solicitat implicarea urgentă cu privire la reintroducerea de către Elveția a restricțiilor temporare pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari.

Comisia Europeană ne ajută, dar cu bani. Aproximativ 2.000 de IMM-uri românești vor beneficia de avantajele obţinute prin intermediul unor noi împrumuturi deblocate prin acordul semnat de Fondul european de investiţii cu Raiffeisen Bank. Este vorba de 177 de milioane de euro, bani prin care Comisia Europeană va susține împrumuturile pentru întreprinderile mici și mijlocii din România.

Parlamentarii au hotărât că Mișu Negrițoiu nu va mai conduce Autoritatea de Supraveghere Financiară. Șeful ASF nu era oricum încrezător că săptămâna viitoare va mai fi la conducerea instituției, deși, până în prezent, nu a fost informat cu privire la motivele care stau la baza revocării sale din funcție.

Informații noi cu privire la motivul demiterii șefului FBI arată că acesta ar fi cerut resurse suplimentare pentru ancheta implicării Rusia în alegerea lui Trump, fapt ce l-a înfuriat pe preşedinte. Un alt motiv ar fi acela că James Comey a refuzat să-i spună lui Donald Trump ce va declara în cadrul audierii din Congres.

#RecomandareDeLectură O scurtă privire pe lista pentru alegerile parlamentare de luna viitoare a viitorului președinte al Franței, Emmanuel Macron.
Reportaer de serviciu Marius Sorin DIMACHE,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi