DISTRIBUIȚI

Tudorel Toader le-a spus colegilor săi din Comisia de la Veneția că va da OUG pentru a include și recomandările lor în pachetul de legi ale Justiției.

OUG a dat miercuri, dar aceasta conținea doar operaționalizarea noii secții de investigare a magistraților, secție despre care Comisia de la Veneția spunea că nu ar avea ce căuta în peisajul justiției românești și recomanda scoaterea acesteia.

Cu alte cuvinte, la Veneția le-a spus experților ce au vrut ei să audă, iar revenit în țară a făcut ce au vrut PSD-ALDE să facă. Pe scurt, i-a păcălit pe experții europeni.

Ca să ne mai destindem, să spunem că Liviu Dragnea sperie copiii. A spus că boicotul la referendum este pedepsit de lege, ceea ce binențeles că nu este adevărat. Dar a mai spus ceva ce sperie cu adevărat: că ar trebui eliminat pragul minim la referendumuri. Putem ajunge în acest fel ca 1.000 de oameni să decidă pentru 19 milioane.

Tot despre Dragnea: un fost ministru al Educației, Remus Pricopie, a spus despre liderul PSD că este un accident al istoriei.

În schimb, la Constanța, un tablou cu chipul lui Dragnea stă agățat la loc de cinste pe un perete al sediului PSD. Exact cum erau tablourile cu Ceaușescu și apoi cu Iliescu. La fel.

Se apropie alegerile europarlamentare, vor avea loc la anul. Numărul doi al Comisiei Europene, Frans Timmermans, confirmă că vrea să devină numărul unu după alegerile din 2019.

La Ministerul Agriculturii, ciobanii au venit cu tot cu oi pentru a protesta, fiind nemulțumiți de subvenții. Daea i-a primit cu brațele deschise, ba chiar a dat comandă și de nutreț pentru animalele ciobanilor.

Încheiem cu o frumoasă poveste de afaceri din flori: O familie de români s-a întors din Italia pentru a crește și procesa lavandă. #AGRI
Gabriel DANILA,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi