DISTRIBUIȚI

Fostul președinte Traian Băsescu deschide lista PMP pentru europarlamentarele din mai, iar comisarul european Corina Crețu, fostul premier Victor Ponta și fostul premier Mihai Tudose vor deschide lista Pro România.

Până la alegeri, actualii europarlamentari au multe dosare de finalizat. Plenul reunit la Strasbourg a votat în favoarea renunțării la practica de ajustare a ceasurilor cu o oră în primăvară și toamnă începând cu 2021, dar statele membre pot decide în privința fusului orar propriu.

Parlamentul European a mai votat și o foaie de parcurs detaliată cu privire la măsuri fiscale mai corecte și mai eficiente, și la combaterea infracțiunilor financiare, dar și o controversată directivă privind drepturile de autor. #PE

Pe plan intern, e de remarcat anunțul reprezentanților organizațiilor care au fost primiți la Palatul Cotroceni pentru discuta despre referendumul pe justiție.

Supărați pe Viorica Dăncilă, marocanii au anulat o vizită a lui Călin Popescu Tăriceanu, dar premierul nu înțelege de ce a greșit când a anunțat că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online – The Matrix’s male power fantasy has dated badly
Reporter de serviciu Robert WILLIAMS,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi