DISTRIBUIȚI

Aflate în ”război” cu miliardarul George Soros, autoritățile ungare și-au dus planul până la capăt: luni, președintele Janos Ader a promulgat legea care prevede nerecunoașterea diplomelor emise de instituții de învățământ străine care nu au corespondent în țările de origine ale respectivelor instituții. Condiția reprezintă o problemă doar pentru CEU.

În România, disputa cu Soros este momentan doar la nivel declarativ. Aleșii noștri au alte priorități: una dintre ele vizează ajutoarele de stat pentru crescătorii de porci. Liderul PSD a vorbit despre această chestiune în campanie, iar parlamentarii săi au depus recent o propunere în acest sens, propunere votată de Senat.

Întâmplător sau nu, fiul lui Dragnea are o fermă de porci, care a încasat subvenții frumoase de la UE în ultimii trei ani.

Altfel, noi documente obținute de RISE Project din Brazilia arată că prietenul lui Liviu Dragnea, fost coleg de facultate și trupă rock, Mugurel Sorin Gheorghiaș, a făcut investiții imobiliare în Brazilia de care a beneficiat chiar șeful PSD.

Noutăți avem și în scandalul Microsoft. Procurorii cer aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu – condamnat deja în primul dosar Microsoft. Printre cei anchetați într-un nou dosar privind licențele Microsoft se află și oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu, pentru care DNA a clasat, în 2015, acuzațiile în dosarul Microsoft, după ce aceştia au denunţat faptele pe care le-au comis.

Cum nu se poate duce cu sacoșa la cumpărături în străinătate, ministrul Agriculturii a cerut acordul a cinci ţări pentru prelevarea de probe în cazul calităţii diferite a alimentelor vândute în estul și vestul Europei.

Controalele făcute în martie de specialiștii români pe alimentele provenite din comerț intracomunitar au arătat că acestea sunt conforme din punct de vedere al calității pentru aproape toate categoriile de produse. Doar în cazul unei probe de miere din Franța au fost găsite depășiri cu 50% ale unui coeficient enzimatic.

Recomandarea de lectură a redacției: The New York Times, despre premiile Pulitzer 2017.
Reporter de serviciu> Marius Silviu BURLUI,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi