DISTRIBUIȚI

Socialiștii și liberalii din PE au anunțat că nu-l sprijină pe candidatul PPE Manfred Weber la conducerea Comisiei Europene, astfel că reuniunea șefilor de stat și de guvern de la Bruxelles s-a încheiat fără niciun rezultat. Ei se vor întâlni din nou pe 30 iunie, în încercarea de a lămuri chestiunea ”top jobs” înainte de 2 iulie când se reunește pentru prima dată noul Parlament European. #Time2Vote

„Dacă aceasta e opinia cuiva, atunci pentru mine nu este nicio problemă, însă nu cred că în acest moment este bine să comentez zvonuri”, a replicat Klaus Iohannis, întrebat de presa străină despre o posibilă candidatură a sa la șefia Consiliului European.

România bate pasul pe loc, atunci când nu face pași înapoi.

Conform unui studiu realizat de AmCham în perioada 17 mai – 17 iunie 2019, doar o firmă din 120 vrea să facă o investiție de peste 100 milioane de euro în România în 2019, în timp ce trei firme au decis să-și închidă afacerea. Investitorii se plâng în primul rând de calitatea infrastructurii de transport, dar sunt nemulțumiți și de lipsa politicilor și programelor de investiții publice.

Nemulțumiri are și Comisia Europeană, exasperată de incapacitatea și lipsa de interes a Guvernului român de a construi cele trei spitale regionale de la Iași, Cluj și Craiova.

Dragnea e la ”răcoare”, dar pagubele provocate de interesele sale personale se vor simți mult timp. Ambasadorul nominalizat de președintele SUA pentru România a declarat la audieri că Bucureștiul trebuie să combată corupția și să asigure independența justiției. Mesaj transmis cu ocazia vizitei în România și de Procurorul General al Statelor Unite, William Barr.

Audierea lui Adrian Zuckerman a avut loc în ziua în care Departamentul de Stat a publicat Raportul pe anul 2019 privind traficul de persoane, în care Guvernul României e criticat pentru că nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți situația față de anul trecut.

Și GRECO va publica un raport în care va cere României desființarea de îndată a Secției pentru investigarea magistraților, deoarece afectează independența Justiției.

Într-un interviu acordat EurActiv.ro, politologul Armand Goșu vorbește de dezinformare și de propaganda rusă. #NED

Recomandarea de lectură a redacției: Politico – Boris is the leader Britain deserves
Reporter de serviciu Gabriel Sebastian COTTE,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iasi